Bornovalılar, Gökdere Köyü’nde düzenlenen Geleneksel Aşure Etkinliği’nde bir araya geldi. Muharrem Ayı'nın manevi atmosferini paylaşmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla düzenlenen etkinlik ilçenin dört bir yanından kaldırılan servislerle gelenlerin de katılımıyla, büyük ilgi gördü.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, eşi Beste Eşki ile birlikte katıldığı etkinlikte aşure kazanının başına geçti. Bornova Alevi Güç Birliği Platformu iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Özkan Tice, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, meclis üyeleri, dernek temsilcileri ve muhtarlar da yerini aldı.

Etkinlik, Kerbela’da katledilenler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Alevi Dedesi Veli Zengin’in okuttuğu aşure duasının ardından konuklara aşure dağıtıldı ve bölgenin geleneksel tatlarından keşkek ikram edildi. Saz eşliğinde deyişler ve türküler söylenerek, yüzyıllar önce yaşanan acılar paylaşıldı. Gökdere Köyü Semah Ekibi bir semah gösterisi sundu.

Bir araya geleceğiz

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, etkinlikte yaptığı konuşmada seçimlerden önce Gökdere’ye verdiği destek sözünü hatırlatarak, “Bu Muharrem Ayı’nda da Bornova’nın çeşitli noktalarında olduğu gibi burada da aşure kazanlarımızı kaynattık. Burada olmamızın tarihsel bir anlamı da haklıdan, mazlumdan yana olmak ve gerektiğinde her türlü bedeli ödemeyi göze almaktır. Bugünün şartlarında anlamı ise haklıyı savunmaya devam etmek, bu mücadeleyi sürdürmek ve bir araya gelmek. Bir araya gelmek aslında birçok sorunu başlamadan çözmektir. Bir araya gelmek istişare etmek, fikir alışverişinde bulunmak, birbirini tanımak ve sevgiyi çoğaltmaktır. Bunun için biz daha çok bir araya geleceğiz. Acıların yanı sıra sevgimizi de paylaşarak büyüteceğiz”diye konuştu.

Kerbela intikamın adı değildir

Bornova Alevi Güç Birliği Platformu adına konuşan Veli Zengin, Hz. Muhammed’in; “İki göz vardır kör olmaz. Biri vatanını bekleyip nöbet tutan, diğeri ise Allah Rızası için gözyaşı dökenlerdir” sözünü hatırlatarak, “Allah’a muhabbet arttığında hüzün de artar. Hüzün bizi Allah’a yakınlaştırır. Kerbela nefretin, ayrımcılığın, intikamın adı değildir. Kerbela, manevi şemsiyenin altında bir olup insanlığı sevgiyle kucaklamanın adıdır” ifadelerini kullandı.

Büyük bir heyecan

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte konuşan Gökdere Mahallesi Durmuş Kayın, köy halkı olarak büyük bir heyecan içinde olduklarını belirterek, etkinliği gerçekleştiren Bornova Belediyesi’ne Başkan Ömer Eşki’ye ve destek veren tüm derneklere teşekkür etti.

Kaynak: Bülten