Yiğit SÜTCÜ- TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden İzmir’in köklü kulüplerinden Altay, ekonomik sorunlarla başa çıkmaya çalışırken, ligdeki başarısız sonuçlarla da taraftarını hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor. Çim bakımı nedeniyle Atatürk Stadyumu’nda Karaköprü Belediyespor’u ağırlayan siyah beyazlılar, bu maçtan da 2-1 yenilerek galibiyet hasretini 6 maça çıkardı. Ligde topladığı 5 puanla 17. sıraya gerileyen Altay, önümüzdeki hafta 1461 Trabzon FK'nın deplasmanına gidecek. Ayrıca, gündemdeki puan silme cezasının uygulanması durumunda, siyah-beyazlılar ligin alt sıralarına daha da yakınlaşacak.

Başkan eleştiriye açık

Karaköprü Belediyespor maçında ve sonrasında siyah beyazlı taraftarlar, Altay başkanı Süleyman Özkaral’ı istifaya davet etmişti. Bu tepki ile ilgili konuşan başkan Özkaral, taraftarların istifa çağrılarını doğal bir tepki olarak değerlendirdi. Özkaral, kongre için de açık kapı bıraktı. 

Yatırımcılarla görüşmeler sürüyor

Taraftarın tepkisini anladığını ifade eden Özkaral, "Taraftar sonuna kadar haklı. Zamanı geldiğinde biz de gideceğiz, ancak şu an görüşmelerini sürdürdüğümüz yatırımcılar var ve bu iletişimin zarar görmesini istemiyorum. Ben buraya kalıcı olarak oturmadım. Yatırımcı görüşmeleri tamamlandığında kongreye gideceğim" ifadelerini kullandı.

Hakem kararlarından şikayetçi

Başkan adaylıklarına da değinen Özkaral, "Ben ne reklam yapıyorum ne de bu işten çıkarım var. Bazı kişiler başkanlık için aday olduklarını duyuruyor ama ben bunu reklam olarak görüyorum. Başkanlığa herkes aday olabilir, ancak para yatıracak biri gelmeli. Futbolcularla yaptığımız toplantılarda, kaynak bulacağımızı ve herkesin alacağını taahhüt ettik. Oyuncuların aklında maddiyat doğal olarak var. İlk golü kalemizde gördükten sonra oyundan düşüyoruz. Ayrıca hakemlerin kararlarıyla ilgili de sorunlar yaşıyoruz. Umarım en kısa zamanda çıkışa geçeriz.” şeklinde konuştu.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ