Karabağlar’da pazarcılarla belediye arasında tartışmalara neden olan Yeşilyurt Pazaryeri bugün bir kez daha İmar Komisyonu’nda gündeme geldi. Geçtiğimiz hafta Karabağlar Belediye Başkanı Emine Helil İnay Kınay, İmar Komisyonuna gelerek, pazaryeri planlarını neden ticari alana çevirmek istediğini anlattı. İmar Komisyonu Kınay'ın ardından İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen ve Pazarcılar Derneği Başkanı Faysal Acar’ı da dinledi. Erişen ve Acar, imar planlarına karşı olduklarını, pazarcı esnafının tezgah sayısının azalacağını ve bundan dolayı hak kaybı yaşanacağını aktardı.
Oy birliğiyle ret
Bunun üzerine İmar Komisyonu, Karabağlar Belediyesi’nden gelen plan değişikliğini oybirliğiyle reddetti.
Ne olmuştu?
Karabağlar Belediye Başkanı Kınay, Mit Evlerinin karşısında bulunan pazaryerinin imar planlarını değiştirerek ticari alana çevirmek istemişti. Kınay'ın bu alanı bir markete kiraya vereceği iddia edilmişti. Plan değişikliği mecliste sert tartışmalara neden olmuş, Karabağlar Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Fırat Eroğlu, “Bu alan ticari alana dönerse pazaryeri esnafı çok mağdur olur. Pazarcılarla da görüştük, istemiyorlar, tezgah sayısı azalacak, bu insanlar evine ekmek götürüyor. Zaten karşıda Mit Evleri var, buraya yüksek katlı yapı yapamazsınız. Bu karardan dönün” demişti.
“Helil Başkan’ın bu inadına anlam veremedik"
Planlar İzmir Büyükşehir Belediye Meclisine geçtiğimiz İmar Komisyonundan reddedilerek gelmişti ancak Başkan Kınay, CHP Grup toplantısından planların bir kez daha görüşülmesi için ricada bulunmuş ve Kınay'ın ricası üzerine imar komisyonuna tekrar gönderilmişti. İmar komisyonu tüm tarafları dinleyerek, planları bir kez daha reddetti.
İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, kararın en başından beri yanlış olduğunu savunduklarını belirterek, “Helil Başkan’ın bu inadına anlam veremedik, veremiyoruz. İkinci kez ret edilmesiyle pazarcı esnafımızın mağduriyeti son bulmuş oldu. Karabağlar esnafı kazandı” dedi.