Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir’in kurtuluşunun 102’nci yılını yayınladığı videolu mesajla kutladı. Başkan Mutlu’nun sosyal medya hesaplarından yayınlanan videoda, Kurtuluş Savaşı mücadelesinde işgale direnen halkın kendi imkanlarıyla diktiği ve bugün Konak Belediyesi’ne bağlı İsmet İnönü Anı Evi’nde sergilenen Türk bayrağına da dikkat çekildi. 9 Eylül’ün takvim yapraklarında bir tarih değil bir millerin bağımsızlığın ve özgürlüğünün simgesi olduğunu belirten Başkan Mutlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan Kurtuluşu Savaşı mücadelemizin İzmir’in kalbi Konak’ta zaferle taçlandığını vurguladı. İzmir’in Cumhuriyet ile aydınlanan ışığında geleceğe umutla bakmanın gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Mutlu, 9 Eylül mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili komşularım, kıymetli İzmirliler… 9 Eylül, bizim için sadece takvim yapraklarında bir tarih değil, bir milletin bağımsızlığının ve özgürlüğünün simgesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan Kurtuluş Savaşı mücadelemiz, bir bağımsızlık destanına dönüşmüş; İzmir’in kalbi Konak’ta kurtuluşla taçlanmış ve Cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır. İşte bu yüzden İzmir çok özeldir. İzmir kuruluşun, kurtuluşun, bağımsızlığın, demokrasinin ve laikliğin şehridir. Bizler İzmir’in Cumhuriyet ile aydınlanan ışığında geleceğe umutla bakmanın gururunu yaşıyoruz. Büyük mücadelelerle kazanılan ve bizlere armağan edilen kentimizi geleceğe hizmetle taşımak için canla başla çalışıyoruz.

İzmir’imizin kurtuluşunun 102. yılını kutluyor, bu zaferi bizlere yaşatan başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum.”

Kaynak: Bülten