İzmir Karşıyaka ve Bayraklı'da etkili olan yangına müdahale sürüyor. Konu ile ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, izinli tüm personelin göreve çağırıldığını belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tugay şu ifadeleri kullandı: Karşıyaka ve Bayraklı ilçelerimizde sabah saatlerinde yoğun rüzgarın etkisiyle yay şeklinde bir alanda birden fazla noktaya sıçrayan yangına müdahale için izinli tüm personelimizi göreve çağırdık. 730 personel ve 100'e yakın aracımızla sahadayız.

İl AFAD Merkezi’nde; İzmir Valiliğimizle bir araya gelerek incelemelerde bulunduk. Son durumda Karşıyaka’da küçük bir sanayi sitesinde devam eden bir yangın var. Arkadaşlarımızın yoğun müdahalesi sürüyor. Bayraklı’da Körfez Mahallesi’nde, Doğançay Mahallesi’nde ve Seyir Tepesi eteklerinde yangına yoğun müdahelemiz devam ediyor.

Yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması ve vatandaşlarımızın etkilenmemesi için tüm gücümüzle teyakkuz halindeyiz. Evleri zarar gören vatandaşlarımız için barınma ve yiyecek ihtiyacı sağlayacak ardından evlerinin onarımı için destek vereceğiz.

Ayrıca, Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Daire Başkanlığımıza bağlı ekiplerimiz Örnekköy Geçici Hayvan Bakımevindeki can dostlarımızın tahliyelerini gerçekleştirdi. Celal Üner Bakımevindeki dostlarımızın tahliyesi hızla devam ediyor. Tüm can dostlarımızı PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nde yerleştiriyoruz.

“Yerleşim yerleri için ilerleyen bir tehlike yok gibi görünüyor”

Son durumu aktaran Başkan Tugay, “Son durumda Karşıyaka’da bir küçük sanayi sitesi var. Orada devam eden bir yangın var. Yoğun olarak arkadaşlarımız ona müdahale ediyorlar. Bayraklı’nın Körfez Mahallesi’nde, Doğançay Mahallesi’nde yoğun bir müdahale var.  Seyir Tepesi eteklerinde bir bölge var. Çiğli’ye kadar uzanmış durumda. Çok geniş bir alanda ne yazık ki devam ediyor. Rüzgar çalışmaları zorlaştırıyor. Bazı evler ve iş yerleri ne yazık ki yangından etkilendi. Şu ana kadar bize gelen bilgide yaralı ya da bir ölüm vakası yok. İlçe belediyemizin su tankerinin yandığına dair bir bilgimiz var. Devam ediyor yangın ve biz de tüm gücümüzle o bölgedeyiz. Bir talihsizlik de aynı anda dün gece Kemalpaşa’da ve Çeşme’de de yangın çıkmıştı. Ona da arkadaşlarımız müdahale ediyor. Hatta Salihli’de de yangın çıkmıştı ona da müdahale ediliyor. Birimde olan herkes çağırıldı. Tüm birimlerimizle sahadayız. Tehlikeli olan bölgeler boşaltıldı. Can kaybı inşallah hiçbir şekilde olmayacak. Ancak maddi hasar da yanan ormanlar da hepimizi çok üzüyor. Çok yakından takip ediyoruz. Çok yoğun bir çalışma var. Bazı noktalarda durdu ama rüzgar çok şiddetli. Tepeye doğru döndü rüzgar. Yerleşim yerleri için ilerleyen bir tehlike yok gibi görünüyor şu an” ifadelerini kullandı.

“Evleri zarar görenlere destek olacağız”

Başkan Tugay, “Çevre illerden de yardım gelecek. Evleri zarar görenler için barınma ve yiyecek desteğinin ardından evlerinin onarımı için de destek vereceğiz.  Yurttaşlarımıza kalacak yer ayarladık, onları açıkta bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi