İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yangınla ilgili yeni açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tugay, şu ifadeleri kullandı:

Yangından etkilenen bölgelerimizde incelemelerimiz sürüyor.

-Yerleşim alanlarına yakın yangınlar kontrol altına alındı fakat bazı ormanlık alanlarda yangınlar devam ediyor. Şu an için çok kötü bir durum yok ancak yangın henüz tam anlamıyla söndürülmüş değil.

-Yamanlar bölgemizde ormanlık alanlarda yangın henüz kontrol altına alınamadı. Köyün çevresinde İzmir İtfaiyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nin yanı sıra çok sayıda ateş savaşçısı konuşlandırıldı.

-Tedbir amacıyla bazı köylerimizi boşalttık. Buraların çoğunu ziyaret ettik. Yangın durduğu için vatandaşlarımız evlerine dönebiliyor. Son duruma göre 16 evin yandığını ve sanayi sitesinde 30 civarında iş yerinin etkilendiğini belirledik.

-Arkadaşlarımız, tek tek evleri gezerek yurttaşlarımızın ihtiyaçlarını soruyor. Hasar gören yerleri onarmak, yeniden vatandaşlarımızın kullanımına sunmak ve bu süreçte olası her türlü ihtiyaçları gidermek için çalışıyoruz.

-Sancaklı Köyü'nde yaşanan su kesintisine arkadaşlarımız hemen müdahale etti. 1.500 civarında küçük ve büyükbaş hayvanın beslendiği köyümüzde meralık alanlar yandığı için vatandaşlarımızın yem ihtiyacı oluştu. İlgili birimlerimiz yem temini sağlıyor.

-Örnekköy ve Doğançay mezarlıkları yangından etkilenmedi. Burada defin işlemleri durdurulmuş durumda ama yangın mezarlıklara sıçramadığı için herhangi bir zarar görülmedi. Definlere de bugün yeniden başlanıyor.  

-Bize gelen son bilgilere göre yangın nedeniyle 6 itfaiyecimiz, bir polis memurumuz ve yurttaşlarımız dahil olmak üzere toplam 21 yaralımız var. Tedavilerine devam ediyoruz.

Kaynak: Haber Merkezi