Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, CHP Balçova İlçe Örgütü ile birlikte Anıtkabir’e resmi ziyaret gerçekleştirerek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sundu. Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzalayan Başkan Yiğit, “Asla yorulmayacağımıza, vazgeçmeyeceğimize ve bıraktığınız mirası gelecek kuşaklara taşımak için var gücümüzle çalışacağımıza, belediye emekçilerimiz ve Balçovalılar adına söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

Partililer eşlik etti

CHP Balçova İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu, belediye meclis üyeleri, gençlik kolları ve kadın kollarından partililerin, ayrıca eşi Ayşegül Yiğit,
kızı Yaz Yiğit ve oğlu Ali Yiğit’in eşlik ettiği Başkan Onur Yiğit, sabah saatlerinde Anıtkabir’e geldi. Büyük Önder’in mozolesine çelenk
bırakan Yiğit, ardından Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Yiğit, deftere şu satırları yazdı: “Büyük Önderimiz, Ebedi Cumhurbaşkanımız, Değerli Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin 101. Yılında, kurucusu olduğunuz CHP’den Balçova Belediye Başkanı seçilmenin onuru ile huzurunuzdayım. Size, ilke ve devrimlerinize, çağdaş, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti değerlerine bağlılığını her fırsatta kanıtlayan yurtsever hemşerilerimin sevgilerini ve saygılarını sunmanın heyecanını ve mutluluğununyaşıyorum. Asla yorulmayacağımıza, vaz geçmeyeceğimize ve bıraktığınız mirası gelecek kuşaklara taşımak için var gücümüzle çalışacağımıza, belediye emekçilerimiz ve Balçovalılar adına söz veriyorum. Büyük ve eşsiz hatıranız önünde, saygıyla ve minnetle eğiliyorum.”

Anlamlı oldu

Başkan Yiğit ve parti örgütünün Anıtkabir ziyaretinin, Erzurum Kongresi’nin 105. Yıldönümü ve Mustafa Kemal Atatürk’ün “şahsi meselem” dediği Hatay’ın yurda katılışının 85’inci yıldönümüne denk gelmesi, heyeti gururlandırdı. Yiğit, ziyaretin ülke için büyük önem taşıyan iki olayın yıl dönümüne denk gelmesinin kendileri için çok anlamlı olduğunu söyledi. 

Kaynak: BÜLTEN