Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ile birlikte ilçedeki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Zeyrek, geride kalan görev süresinde hayata geçirdiği proje ve hizmetler hakkında muhtarları bilgilendirdi. Toplantının açılışında CHP Akhisar İlçe Başkanı Hayriye Hacet, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in muhtarlarla bir araya geldiği toplantıların devam edeceğini söyledi. Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan Gümüş de konuşmasında, sürekli olarak belediye başkanlığı ile istişare halinde olduklarını belirterek, sorunların çözümü konusunda şanslı olduklarını söyledi.



Akhisar’ın bir imar sorunu olduğunu belirten Zeyrek, “Akhisar’ımızın imar sorunu var biliyorum. Besim Dutlulu başkan sağ olsun, hemen hemen bütün sorunları biz gelmeden önce çözmüş, imarın şeklini oluşturmuş. Bizden önceki yönetim maalesef Besim başkanın çalışması sümenaltı yapmıştı. Aslında cezalandırdığı Besim Dutlulu değil, Akhisar halkıydı. Biz gelir gelmez Büyükşehir Belediye Meclisi’nden, Akhisar imar planını geçirdik. Ufak tefek revizyonlar var. Sanıyorum önümüzdeki ay askıya çıkıp artık Akhisar da hak ettiği imarı alacaktır. Çünkü burada başkanlar arasındaki uyumsuzluk sadece kişisel değil, Akhisar’da yaşayan iki yüz bin kişiyi ilgilendiren bir durumdur ve başkanların arasındaki bu tip sorunlar bizim yönetimimizle birlikte tamamen son bulacak." dedi. 

Hizmetler devam edecek

Zeyrek, Sadece Cumhuriyet Halk Partisi değil, bize ait olmayan Sarıgöl, Demirci ve Selendi Belediyesinde de tüm hizmetlerimiz devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partili olmayan belediyelerin bir korkusu vardı, bize hizmet gelmeyecek diyorlardı. Demirci’nin neredeyse asfaltlanmayan bir yolu kalmadı. Her türlü eşit hizmeti biz kendilerine veriyoruz. Besim başkanım öncelikli yerleri belirledi ve Eylül ayı sonuna kadar bütün asfalt çalışmalarımız bitmiş olacak. Ay yıldızlı kavşağımızın battı çıktısı ve istasyon civarında başladığımız etkinlik alanı var. Etkinlik alanında projeleri başlamıştı ama projelerde ve ihalede maalesef hak etmediği şekilde verilen yüksek değerleri tespit ettik. Bu yüzden şu anda İstasyon Mahallesi’nde bir revizyona gidiyoruz. Çok yakın bir zamanda on, on beş günü bulmaz orada tekrardan imalat hız kazanacaktır. Yeni bir otogara kavuşturmak da benim en büyük isteklerim arasında” diye konuştu.

Kaynak: İHA