Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu ve CHP İlçe Başkanı Enver Akgün ile birlikte Salihli Cemevi’ni ziyaret etti. Başkan Zeyrek, Alevi Kültür Dernekleri Salihli Şube Başkanı Emirali Akmeşe, Cemevi Dedesi Erdem Sümbül ve yurttaşlarla bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Başkan Zeyrek, “Biz seçim boyunca söz verdiğimiz üzere, göreve geldiğimiz ilk ay suda bir indirim yaptık. Bunun yanında Cemevlerimize de ücretsiz su desteği verdik. Konu burada ücret değildi; Cemevlerinin de ibadethane sayılmasıydı ve ibadethane statüsüne geçmesiydi. Bu, benim çok istediğim ve önemsediğim bir konuydu. Manisa Büyükşehir Belediyesinin Cemevlerimize ibadethane statüsü kazandırması çok önemliydi. Bu konuda sevgili canlarla birlikte, nasıl bundan önce hep birlikte olduysak bundan sonra da her zaman için hep birlikte olacağız” dedi.

“Kapılarımız sizlere sonuna kadar açık”

Muharrem ayında vatandaşlarla birlikte oruç tuttuklarını ve dayanışma içinde olduklarını ifade eden Başkan Zeyrek, “Geçtiğimiz ay, Muharrem ayımızı hep birlikte yaşadık. Oruçlarımızı tuttuk, ekmeğimizi ve lokmamızı paylaştık. Öncelikle Allah, tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul etsin. Biz, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak hem Cemevlerimize hem buradaki canlara elimizin yettiğince, her zaman destek olacağız. Kapılarımız sizlere sonuna kadar açıktır. Bizden istediğiniz, talep ettiğiniz ne varsa her zaman için bizleri arayabilirsiniz” diye konuştu.

“Birlik ve beraberliğimiz devam edecek

Başkan Zeyrek, sözlerini şöyle noktaladı: “Gerek burada belediye başkanım olsun, ilçe başkanım olsun, sizlere hizmet etmekten çok büyük bir mutluluk duyacağımızı bir kere daha belirtmek isterim. İyi ki buradayız, iyi ki varız. Bu birlik ve beraberliğimiz uzun yıllar sonra Salihli’ye, 78 yıl sonra da Manisa’ya zaferi getirdi. Bu zaferde herkesin bir tane taşı vardı. Bu taşları üst üste koyunca da işte zirveye ulaştık. Bu yolda bizimle birlikte olan, bize emek veren, bizi destekleyen, bir an bile bizim başarımızdan şüphe duymayan canlara ben tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. İyi ki varsınız, iyi ki varız. Birliğimiz ve beraberliğimizin iktidarda olduğumuz beş yıl ve ondan sonraki süreçte de her zaman için devam edeceğinin buradan sözünü vermek istiyorum.”

Akmeşe’den Teşekkür

Alevi Kültür Dernekleri Salihli Şube Başkanı Emirali Akmeşe de, ziyaretleri ve desteklerinden dolayı Başkan Zeyrek’e teşekkür etti. Akmeşe, “Bizim bir takım eksiklerimiz ve ihtiyaçlarımız var. Bunları Ferdi Başkanımıza ileteceğiz. Tam giriş kapımızda Hz. Ali’nin bir dörtlüğü var: ‘Burası öyle bir yer ki hem kimsenin değil, hem kimsesiz değil.’ Kapıdan içeri giren herkesin sahiplenmesini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: BÜLTEN