Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Demirci programında seçim öncesinde de ziyaret ettiği ve seçimden sonra da ziyaret edeceği sözünü verdiği Mahmutlar Mahallesinde yurttaşlarla buluştu. Başkan Zeyrek’e, Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara, CHP Demirci İlçe Başkanı Melih Kuru, Demokrat Parti İlçe Başkanı Önder Kırba, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Murat Pınar eşlik etti. Mahalle girişinde davul ve zurnayla karşılanan Başkan Zeyrek ve Başkan Kara, harmandalı oynadı. Yurttaşların yoğun ilgisi sonrasında mahalle sakinleri ile bir araya gelen Başkan Zeyrek, asfalt müjdesi verdi. Demokrat Parti İlçe Başkanı Önder Kırba, Başkan Zeyrek’e, el işçiliği ile yapılan ve üzerinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in yer aldığı kilimi hediye etti. 

“Mahmutlar’a hayırlı, uğurlu olsun”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, mahalle sakinlerine yaptığı konuşmada, Mahmutlar-Sındırgı yolunda yapacakları asfalt çalışmasını anlattı. Başkan Zeyrek, “Sizin buradaki en büyük sorununuz Sındırgı yolu. Ben, bunu biliyorum. Ve bunu yapmak seçim döneminde dediğim gibi benim boynumun borcu. Mahmutlar’a hayırlı, uğurlu olsun. Ben, bu yola başlıyorum. O zaman da demiştim. Yapılmadıysa vardır bir sebebi. Belki de bize nasip olacaktır. Ondan yapılmıyordur diye. Demirci Belediyemiz asfalt şantiyesini bitirdi. Ben, onlara bitümü göndereceğim. Asfaltı Demirci Belediyesinin şantiyesinde üreteceğiz. Bir an önce de sermeye başlayacağız. Yol uzunluğu 28 kilometre. 28 kilometreyi aynı anda bitirebilme şansımız yok. Çünkü, bütçemizde dengeli gitmek zorundayız. Bu para benim cebimden çıkan para değil. Hepimizin vergileriyle devletimin bana emanet ettiği paradır. Bunun her kuruşuna sahip çıkıyorum. Çalışma arkadaşlarıma her zaman şunu söylüyorum. Attığınız her imzada Demirci’nin, Soma’nın dağ köyünde yalınayak dolaşan çocukların hakkı ver vebali var” dedi. 

Köy ve beldelerdeki üreticiler desteklenecek

Başkan Zeyrek, artık Mahmutlar Mahallesinde üretilen ekmeği daha fazla kişiye ulaştıracaklarının da bilgisini vererek, “Mahmutlar deyince benim aklıma hep ekmek geliyor. Mahmutlar ekmeğini zaten şehrimin birçok yerine gönderiyorsunuz. Emeklerinize sağlık. Manisa Büyükşehir Belediyesi artık alım yapacak. Daha da çok kişiye ulaşmasını sağlayacağız. Ve siz de inşallah daha da çok paralar kazanacaksınız. Siz kazanın, sizin cebiniz dolsun, yüzünüz gülsün ki ben de gönül rahatlığıyla belediye başkanı olayım. Önümüzdeki süreçte göreceksiniz. Artık gezici marketlerimiz olacak. Halk marketler. Tırlarla birlikte gelecek, hem köylerde hem beldelerde tek tek dolaşacak. Bu halk marketlerde ne satılacak biliyor musunuz? Kadın kooperatiflerinin, kadın üreticilerin ürettiği ürünler satılacak. Biz, onlardan alacağız. Halkımıza ulaştıracağız. Tek bir amacım var. Sizin cebiniz dolsun” ifadelerini kullandı. 

“Sındırgı yolu Mahmutlar için, Demirci için olmazsa olmazlardan birisi”

Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara ise yaptığı açıklamada, “Mahmutlar için Ferdi Başkan müjdeleri verecektir. Özellikle Sındırgı yolu Mahmutlar için, Demirci için olmazsa olmazlardan birisi. Artık Demirci için, memleketimiz için, coğrafyanın kader olmadığını hem Demirci Belediyesi olarak hem de Ferdi Başkanım her daim söylüyor, pozitif ayrımcılık göstereceğiz diyor. Biz de inanıyoruz” dedi. 

Kaynak: BÜLTEN