Semra İğtaç- Trabzon'dan sonra İzmir'in Konak ilçesindeki Tarihi Basmane semtinde de çocuklar sokağa çıktı ve park istedi. Altınordu Mahallesi’nde bir çocuk parkı talep eden minikler, tarihi kalıntılara sahip çıktıktan sonra ipten ve kağıttan ürettikleri el işi ürünlerini parkta düzenleyecekleri çocuk kermesinde sergilemek istiyorlar. Çocuklar, Roma kalıntılarını ziyarete gelen turistlere bu el işi ürünlerini satarak elde edecekleri kazançla sokak hayvanlarına mama almayı planlıyor.

Arkadaşlarını organize eden 9 yaşındaki Fatma Çalhan, İz Gazete'ye konuştu. Çalhan "Tarihi koruyarak aynı zamanda sokak hayvanlarına da yardımcı olmak istiyoruz. Sokak Hayvanlarına Yardım için anahtarlık ile bileklik yapıyoruz. Bu bileklikleri turistlere satıp, sokak hayvanları için para kazanacağız. Kâğıt ayraçlarına 'Hayvanları Koruyalım' yazacağız. Konak Belediyesi’nden gelen ablalar iplikten oyuncak yapmayı öğretti. Biz de ürettiğimiz hediyeleri çocuk kermesinde satmak istiyoruz. Tarihi kalıntıların yanında boş bir alan var; burası park olsun. Biz de arkadaşlarımızla yaptığımız el işlerini burada satalım. Burada yem, mama ve yuva için çalışıyoruz." dedi.

Fatma Çalhan, "Benim de bir sokak hayvanım var. Sokak kedisini evimizde sahiplendik ve ona Mırmır ismini verdik. Bir köpeğimiz ve dörde yakın kedimiz oldu, evde beslemiştik. Çok tatlılar aslında, biz de onları sahiplendik ve birlikteyiz. Onlar canlılar, onların duygularını anlayabiliyoruz. Kedimizi sokaktan sahiplendik. Ona kova kova mama verirken diğer hayvanlar kapıda bekliyor. Bu sokak hayvanlarını uyutmasınlar istemiyoruz. Biz burada bunlara sahip çıkacağız, Bunun için de parkımız olsun istiyoruz. Altın Park'ta tarih kalıntılarının olduğu yerde kartonlara 'Park İstiyoruz' diye yazarak oraya gideceğiz. Burada sesimizi duyuracağız" dedi.

Mahalle sakinleri de çocukların bu park talebini desteklediklerini belirterek, onların yaratıcı fikirlerini ve girişimlerini takdir ettiklerini ifade ettiler. Çocukların bu projesinin mahalleye ve sokak hayvanlarına büyük katkı sağlayacağını düşündüklerini söylediler.

Muhabir: Semra İĞTAÇ