Hatay’da çalışmalarını yürüten Kolektif Koordinasyon Derneği ve Bir Arada Yaşarız Eğitim ve Toplumsal Araştırmalar Vakfi (BAYETAV) iş birliğiyle düzenlenen “Karaçay Dayanışması” sergisi 19 Ekim 2024 tarihinde İzmir’de, Bayetav Sanat’ta izleyiciyle buluştu.

Samandağ’da Karaçay Topluluk Merkezi’nin konteyner yerleşkesinde çocukların ve gençlerin ürettiği fotoğraf, film, resim ve heykellerden oluşan sergiye depremin etkilerini, gönüllü dayanışma çabalarını tartışmaya açacak bir dizi konuşma ve etkinlikten oluşan bir kamusal program eşlik edecek.

2024’ün yaz aylarında Karaçay Topluluk Merkezi’nde resim, heykel, fotoğraf ve sinema atölyelerine katılan yüz elliden fazla çocuk ve genç sergide yer alan eserleri atölye yürütücülerinin desteğiyle üretti. Topluluk Merkezi’nde çocuklarla yürütülen sanatsal etkinliklerde, çocukların afet esnasında ve sonrasında yaşadıkları travmayı sağaltmaya yönelik bir yaklaşım her zaman ana ilke oldu.

“Karaçay Dayanışması” sergisi çocukların iyilik halini gözetirken, Samandağ’ın çok kültürlü yapısını ve dayanışma ruhunu yansıtmayı amaçlıyor. Çocukların ürettiği eserler, onların yaşadığı süreci ve umutlarını sanatsal bir dille anlatırken, izleyicilere depremin etkilerini ve toparlanma sürecini görme firsatı sunuyor; aynı zamanda sivil dayanışma çabalarını ve bu çabaların güçlendirici etkilerini görünür kılmayı hedefliyor.

“Karaçay Dayanışması” sergisi ve kamusal programı 19 Ekim – 22 Aralık 2024 tarihlerinde Bayetav Sanat’ta ziyarete açık olacak.


 

Kaynak: BÜLTEN