SEMRA İĞTAÇ- İzmir'in Bayındır ilçesi Elifli Mahallesi'ndeki zeytinlik alanda meydana gelen yangına çevredekilerin ihbarı üzerine hızlıca müdahale edildi. Bayındır Orman İşletme Personeli, İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve Bayındır Belediyesi su tankerleri hızla yangın bölgesine sevk edildi. Yangınla ilgili İz Gazete’ye açıklama yapan Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu, özellikle Elifli Köy Meydanı'na gelerek su ve erzak desteğinde bulunan İzmirlilere teşekkür etti. Sabah 06.00 ya kadar Elifli Köyü’nde olduğunu dile getiren Başkan Sakarsu, yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını, ancak Elifli Mahallesi'nde zaman zaman alevlerin yeniden yükseldiğini belirtti.

Sakarsu konuşmasında, “Duyarlı İzmirlilere, Bayındırlı ve Elifli köy sakinlerine destekleri için teşekkür ediyorum. Yangının ardından hemen yardıma koşarak su, ayran, yiyecek ve diğer gıda malzemelerini köy meydanına getirdiler. Halkımızın bu duyarlılığı, yangınla mücadelemizde bize güç verdi,” dedi. 

Yangının kontrol altına alınmasında görev alan tüm ekiplere ve desteklerini esirgemeyen vatandaşlara teşekkür eden Sakarsu, yangınla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve soğutma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ