Bayraklı Belediyesi'nin Tüm Bel-Sen'de örgütlü memurları, Başkan İrfan Önal ile yapılan görüşme sonrası sonlandırılan eylemlerine, alacaklarının yarısının ödenmemesi ve hak gasplarının devam etmesi nedeniyle yeniden başladı.

Tüm Bel-Sen tarafından yapılan açıklamada, "Bizim çözüme yönelik attığımız adımlara rağmen, işverenin geçmiş toplu sözleşmeden kaynaklanan alacaklarımızın yarısını ödememesi ve bordrolara yansıtarak gasp etme girişimleri, çalışanlara yönelik baskı kurulmaya çalışılması karşısında tutumumuz değişmiştir. Konuyla ilgili bugün üyelerimiz ile geniş katılımlı bir toplantı yapılarak gelecek süreç değerlendirilmiştir. Üyelerimizin öneri ve iradesi ile meşru ve demokratik hak arayışlarımızın yeniden başlatılmasına karar verilmiş olup, 25 Haziran itibarıyla belediye binası önündeki eylemlerimize yeniden başlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Tüm Bel-Sen'de örgütlü Bayraklı Belediyesi emekçileri adına açıklamayı okuyan İzmir 2 Nolu Şube Kadın Sekreteri Sevim Altındağ şu cümleleri kullandı:

"Tüm Bel-Sen’de örgütlü Bayraklı Belediyesi’nde çalışan emekçiler olarak, belediye başkanlığınca tek taraflı askıya alınan toplu sözleşmelerimizle ilgili 14 Mayıs günü başladığımız ve her gün devam eden hak arama eylemlerimizi bayram öncesine kadar sürdürdük. Bayramdan önceki hafta belediye başkanı belediye önündeki eylemimize inerek bizlerle görüşmüş ve bütün sendikaları makamında görüşmeye davet etmiştir. Başkanlık makamında yapılan görüşmede; içerideki alacaklarımızın ödenmesine yönelik sözleri üzerine Bayraklı Belediyesi önündeki eylemlere ara verilmiş ve 14 Haziran’dan itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki arkadaşlarımızın eylemleriyle dayanışmaya giderek onlara destek olunmuştur.

Yine bayram dönüşü İzmir Büyükşehir Belediyesi önündeki eylemlere katılarak dayanışmamızı gösterdik.

Ancak bizim çözüme yönelik atmış olduğumuz adımlara karşı, işveren geçmiş toplu sözleşmeden kaynaklanan alacaklarımızın yarısının ödenmemiş olması ve bunun bordrolara yansıtılarak gaspına yönelik harekete geçilmesi, çalışanlara yönelik baskı kurulmaya çalışılması karşısındaki tutumumuz değişmiştir.

Konuyla ilgili bugün üyelerimiz ile geniş katılımlı bir toplantı yapılarak çalışanlarımız ile gelecek süreç değerlendirilmiştir. Üyelerimizin de öneri ve iradesi ile meşru ve demokratik hak arayışlarımızın yeniden başlanmasına karar verilmiş olup, 25 Haziran tarihi itibarıyla belediye binası önündeki eylemlerimize yeniden başlanmıştır.

Buradan belediye yönetimlerine ve İzmir kamuoyuna sesleniyoruz. Sendikal hak ve özgürlüklerimize düşman, hak hukuk ve adalette sorunlu yerel yönetimler istemiyoruz. Her tür keyfi tavır ve tutuma itiraz ediyor, başta iş yaşamı olmak üzere her yerde demokrasiyi savunuyoruz, savunmaya da devam edeceğiz.

Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz,
Yaşasın Tüm Bel-Sen,
Yaşasın KESK"

Kaynak: Bülten