Batuhan KAYA/İz Gazete- 31 Mart’ta İrfan Önal’ın yönetimi devralmasından bu yana krizlerle boğuşan Bayraklı Belediyesi’nde sular durulmuyor. Bayraklı Belediyesi memurlarının Toplu İş Sözleşmesi’nden doğan haklarını 2 aydır alamadığı öğrenilirken, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal’ın yetkili sendika Tüm-Bel Sen’in görüşme taleplerini ertelediği belirtildi. İz Gazete’ye konuşan Tüm-Bel Sen 2 Nolu Şube Kadın Sekreteri Sevim Altındağ, Bayraklı Belediyesi memurlarının Toplu İş Sözleşmesi’nden doğan haklarını alamadıklarını ifade ederek, “Artık intihar etme noktasına gelen arkadaşlarımız var. İrfan Başkan’a 10 gün önce randevu talebimizi ilettik ancak yanıt alamadık” diye konuştu.

İntiharı düşünen bir arkadaşımız var

Altındağ açıklamasının devamında, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal ile görüşme taleplerine 10 gündür cevap gelmediğini belirterek, “Başkanla görüşme talep ettik, ‘Görüşmek istemiyorsa da bunu bize iletsin’ dedik, başkanın bize ‘Sendika masası kuracağız. Bütün sendikalarla görüşeceğiz’ diye bir sözü vardı ama 10 gündür randevu talebimize cevap gelmedi. Başkan yardımcısıyla görüşebildik, kendisi bizi haklı buldu. Başkan yardımcısına, ‘Durumumuzu başkana iletmenizi istiyoruz çünkü artık intihar etme noktasına gelen bir arkadaşımız var’ dedik, kendisi de ileteceğini söyledi” ifadelerini kullandı.

Sadece çıplak maaş alıyoruz

Toplu İş Sözleşmesi’nden gelen haklarını alamadıklarını açıklayan Altındağ, “Biz 14 bin küsür alıyoruz, üstüne 5 ikramiyemiz var ama Toplu İş Sözleşmesi hükümlerini yok saydıkları için çıplak maaş alıyoruz. Çok kötü durumda olan arkadaşlarımız var, zaten düz memur maaşları çok düşük, arkadaşlarımız da genelde idari hizmetlerde çalışıyoruz. Yol ve yemeği zaten devlet veriyor ve şu anda çok kötü durumda olan arkadaşlarımız var” diye konuştu.

Sendikadan flaş hamle: Önal’a dava açacaklar!

Önal’ın Toplu İş Sözleşmesi hükümlerini yok saydığını ve bu durumun hukuksuz olduğunu ifade eden Altındağ, haklarını hukuki yollarla arayacaklarını ve Önal’a dava açacaklarını açıklayarak, “İrfan Başkan haziran ayından itibaren Toplu İş Sözleşmesi hükümlerini yok saydı. Biz bununla ilgili dilekçe verdik ve dava açacağız. Temmuz maaşı da verilmedi ve ağustos da muhtemelen verilmeyecek. Şu an TİS yok ve Sosyal Denge Tazminatı için de aldığımızın neredeyse yarısı teklif edildi” dedi.

Emekçiye yok, Tugay’a çok!

Tüm-Bel Sen İzmir 2 Nolu Şube Kadın Sekreteri Sevim Altındağ’ın ifadelerine göre, “Yoğunluk” sebebiyle yetkili sendika ile görüşme gerçekleştirmeyen Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal’ın, bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.

İşleyen bir belediye yok!

Konuya dair değerlendirmelerde bulunan KESK İzmir Şubeler Platformu Sözcüsü Nihat Filiz, belediyede işlerin yolunda gitmediğini ifade ederek şöyle konuştu:
“Görüşmeler devam ediyor ama belediye başkanıyla değil, başkan yardımcılarıyla görüşebiliyoruz. İşleyen bir belediye yok. Memurların Toplu İş Sözleşme farklı sıfır, sadece çıplak maaş aldılar.”

Muhabir: Batuhan Kaya