Belediyeci (6) "Yer Açalım"

Abone Ol

Belediyecilik, geleneksel anlamda görmüş geçirmişlerin uğrak noktasıdır. Son yirmi yılda teknolojinin hızlı gelişimiyle yeni nesil belediyecilik anlayışına ihtiyaç olduğu apaçık ortada.

Yerel yönetimler, yöneticiliğin en keyifli düzeyi aynı zamanda yönetilenin ve faydanın net görülebileceği yerlerdir. Yerel yönetimlerde alınan kararlar, her kuruşun harcanma biçimi o yerelde yaşayan herkesi doğrudan etkiler.

Türkiye’de gördüğümüz gibi gençlerle birlikte çalışmayı başarabilen belediyeler fark yaratmış durumda. İlk örnek: Kadıköy Belediyesi..

 

Buradan çıkarılması gereken sonuç Belediyelerin sosyal medyayı etkin kullanması değil elbette. Belediyelerin sosyal medyanın dilini nasıl anladığıdır. Belediyeler, basit bir iletişim stratejisiyle ekip çalışmasına en yatkın olmayan kuruluşlar olarak, ekip çalışmasına en çok ihtiyaç olan alanları yönetmenin yolunu bulursa her şey kolaylaşır.

Ülkemizde “belediyecilik” okulu olan, üniversitesi olan bir meslek değil. Ancak mevzuatı ayrı, satın alma biçimleri farklı bir de üstüne siyasi partilerle iç içe olan bu kurumların profesyonelce yönetilebilmesi önemli.

Yoksa, apartmanın önündeki konteynırın tekerleği ne zaman tamir edilecek diye sonsuza kadar düşünebiliriz.

Gençlerle birlikte çalışmayı başarabilen bir diğer belediyemiz: Nilüfer Belediyesi…

Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi ve 2014 yılından bu yana Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Yalçın Işıkyıldız, henüz 30’una gelmeden Belediye’de karar verici olmuştur. Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey’in gençlerle birlikte çalışma cesaretini takdir etmek gerekir.

Gençlerin belediyeciliği yaşayarak, yaparak öğrenmekten başka çareleri yok. Bu nedenle üniversite sınavından bile daha zor olan yarış belediyede çalışmayı hayal etmekle başlar. Bir gencin dayısı, amcası, teyzesi gibi yakın ya da maddi birikimi yoksa belediyede işe başlaması mucize.

Bu mucizeyi şahsıma yaşatan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı’ya ve Konak Belediye Başkanım Sema Pekdaş’a teşekkür etmeden geçemeyeceğim; bu satırları yazabilmem sayelerinde olmuştur. Nitekim, tüm zayıf yönlerimi görmezden gelip Y kuşağının en sert yönlerini sunmama rağmen sabırla öğrenmemi sağladıkları her şey için kendilerine minnettarım.

“Yeni Kuşakları Anlamak”

Şimdi ülkesini sevdiğini iddia eden, Atatürk’ü anladığı konusunu dilinden düşürmeyen, Cumhuriyet ilkelerini özümsemiş herkesi aşağıdaki videoyu izlemeye davet ediyorum.

Gençlerin belediyelerde karar verici olmaları için ne yapabilirsiniz?

Yerel yönetimlerin çağı yakalaması, dijital dünyayı doğru anlayıp hizmet üretmesi için gençler için dayanışmayla yer açabilir miyiz?

https://www.youtube.com/watch?v=YJtCZZ5dy-g&feature=youtu.be