Bergama, düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yılını gerçekleştirilen törenle kutladı. Bergamalı vatandaşlardan yoğun ilgi gören törende Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik konuşma yaptı.

Bergama Hükümet Konağı önünde çelenk sunumuyla başlayan törene başta Bergama Kaymakamı Avni Oral olmak üzere Bergama protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Tören bitiminde kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Vatandaşlara hitaben konuşma gerçekleştiren Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını buradan rahmet ve minnetle yad ediyorum. Onlar sayesinde bugün bağımsız, egemenliği elinde olan, Cumhuriyet’e sahip çıkan, laik, demokratik bir hukuk devletiyle devam eden bir Türkiye Cumhuriyeti ve Bergama halkı var karşımızda. Bugünün anlamına baktığımız zaman çok şey yapmamız gerekiyor.” dedi.

Desteklemeye devam edeceğiz

Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “UNESCO Dünya Mirası Bergama’mıza baktığımız zaman geçmişimizden ders alıp geleceğe dönük adımlar atmamız gerekiyor. Yeni yetişen gençlerimize iyi bir eğitim vermemiz gerekiyor. Onların geleceğe dönük, uluslararası nitelikli gençler olması için çalışmamız gerekiyor. Biz de Bergama Belediyesi olarak çocuklarımızın yetişmesi, gelişmesi için elimizden gelen çabayı ortaya koyarak desteklemeye devam edeceğiz.

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yurtta barış dünyada barış felsefesiyle geleceğe dönük adımlar atmamız gerekiyor. Yaşantımızı daha iyi hale getirebilmek için çok çalışmamız gerektiğini tekrar belirtmek istiyorum. Bergama’mızın kurtuluşunun 102. Yılı hepimize kutlu olsun.”

Bergama şiiri

Törende, Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Bergama Şubesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisinden sonra, Mualla Ersezgin Ortaokulu öğrencilerinden Gülce Delen, “Bergama” isimli şiirini okudu.

Bergama Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Bergama Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi ve Bergama Kılıç Kalkan derneklerinin gösterilerinden sonra program sona erdi.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası konseri

14 Eylül Bergama’nın Kurtuluşunun 102. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında akşam 20.00’de Asklepieion Antik Tiyatrosu’nda İzmir Devlet Senfoni Orkestrası konser verecek. Konser öncesi, Bergama Kültür ve Sanat Vakfı Kuruluşunun 35. Yıldönümü Kültür Sanat Ödül Töreni gerçekleşecek.

Kaynak: Bülten