Türkiye Gizem Beray ve İrem Salı Yüksel kardeşleri Beyaz Show ekranlarında tanımıştı. Gizem Beray Yüksel'in hüzünlü hikayesi, 2010 yılında Bursa'nın Orhangazi ilçesinde çekilen bir videoyla başladı.
Türkiye Gizem Beray Yüksel'i 2011 yılında okuduğu okul olan Bursa'nın Orhangazi ilçesindeki Atatürk İlkokulunda öğretmeni tarafından çekilen videosu ile tanımıştı. Öğretmeninin sınıfta çektiği videoda arkadaşlarına "Sizin insafınız yok, benim babam zengin olmadığı için ayakkabılarım yırtık" demesi ve bu videonun internette hızla yayılmasından sonra Gizem Beyaz Şov dahil bir çok televizyon programına çıkmış, sempatik ve yaşından büyük söylemleri ile herkesi kendisine hayran bırakmıştı.
Bursa Valisi'ne öğretmenine televizyon programına katılmasına izin vermediği için sitem edip canlı yayında "kalıbına tüküreyim" diyen küçük Gizem, daha sonra dönemin Valisi Şahabettin Harput'un da konuğu olmuş, ağzımdan kaçtı valim diyerek özür dilemişti.
Ablası ile birlikte şofbenden zehirlendi
Gizem Beray, videosunun internette hızla yayılmasından ve Türkiye'de herkes tarafından tanınmasından 1 yıl sonra 28 Kasım 2011 tarihinde Bursa'nın Orhangazi ilçesindeki evlerinde ablası 12 yaşındaki İrem Sıla Yüksel ile birlikte girdiği banyoda şofbenden sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetmişti. Yaşanan bu feci olay sonrasında iki küçük kız kardeşin hayatını kaybetmesi tüm Türkiye'yi yasa boğmuştu.
Ailesi hukuk mücadelesi başlattı
Yaşanan olay sonrasında baba Salih Yüksel, şofben firmasına karşı maddi ve manevi tazminat davası açtı. Şofben firmasına karşı açılan ve 14 yıldır devam eden hukuk mücadelesinde İstanbul 7. Asliye Ticaret Mahkemesinde devam eden davada mahkeme Yüksel ailesine maddi ve manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Mahkemenin bu kararı 6 kez Yargıtay tarafından onaylandı. Yüksel Ailesi, mahkemenin verdiği maddi ve manevi tazminatı tahsil etmek isterken Bakırköy 5. İcra Hukuk Dairesinin kendilerini borçlu çıkaran kararıyla şoka uğradı.
5. Bakırköy İcra Hukuk dairesinin kendilerini "ilama aykırı talepte bulundunuz" gerekçesini ileri sürerek, ödenmesi gereken miktarın 2 katı kadar fazla borçlu duruma düşürdüğünü belirten Salih Yüksel, "Bu hatadan dönülmesini bekliyorum. Çocuklarımın dişinden tırnağından biriktirerek aldıkları arabalara da haciz konuldu. Adalet Bakanlığımızdan bu konu üzerinde durmasını talep ediyorum" dedi.