İzmir'in kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü coşkulu kutlamalara sahne oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikler tüm gün devam etti. Program kapsamında düzenlenen Fener Alayı yürüyüşü ile kutlamalar geceye taştı.

Yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, ilçe belediye başkanları ve eşleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve İzmirliler katıldı. 

Mustafa Kemal’in askerleriyiz

Fener Alayı yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı'ndan başladı. Başkan Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki protokol, ellerinde “102 yıl önce asılan bayrak sonsuza dek orada kalacak. 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu” yazılı pankartla, Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na,  Plevne Bulvarı üzerinden Kültürpark Lozan Kapısı'na ilerledi. Fener Alayı yürüyüşünde İzmirliler ellerinde 350 metrelik dev Türk bayrağını Kordon güzergahı boyunca taşıdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde devam eden kortejde, İzmir Marşı’ndan Onuncu Yıl Marşı’na çok sayıda eser hep bir ağızdan söylendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün genç sporcuları ellerinde meşalelerle kurtuluşun gecesi 9 Eylül’ü aydınlattı.

7’den 70’e İzmirliler ellerinde bayraklarla yürürken korteje katılamayanlar ise balkonlarından, pencerelerinden bayraklarla ve alkışlarla coşkuya ortak oldu. Yürüyüş boyunca İzmirliler hep bir ağızdan “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları attı. Kültürpark Lozan Kapısı'na ulaşan kortej İzmir Marşı söyleyerek Fener Alayı’nı noktaladı. 9 Eylül coşkusu 93’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Haluk Levent konseriyle devam etti.

Kaynak: Bülten