Yedi Numara dizisi bir döneme damga vurmuş dizilerden biri oldu. 9 Ekim 2000 yılında yayınlanmaya başlayan dizi 23 Haziran 2003 yılına kadar ekranlarda kaldı.

Gençlik ve komedi dizisi olan dizi, aynı evde kalmak zorunda kalan öğrencilerin yaşadıklarını anlatıyor.

Dizide  Şebnem Sönmez, Engin Alkan, Tuba Erdem, Okan Selvi, Ayça Mutlugil, Nuray Uslu, Gülden Güney, Volkan Girgin, Olgun Şimşek gibi oyuncular yer alıyor. Oyuncuların son hallerini sizin için araştırdık.

Yedi Numara dizisi oyuncuları:


Zeliha Ballıoğlu (Şebnem Sönmez): Zeliha, tipik bir ev hanımıdır lakin çocuklarının olmayışıyla annelik duygusunu "koç"larında ve "piliç"lerinde bulur. Aşırı evhamlıdır ve panikleyince korkunç felaket senaryoları üretir bu durum da Vahit'i son derece sinir eder.

Vahit Ballıoğlu (Engin Alkan): Dizide bakkal olarak başlar sonraları farklı işler bulur, yeğenleri onu delirttiğinde terlikler havada uçuşur. Zeliha ile Vahit çocukları olmamasına rağmen birbirine delice âşıktır. Geçimlerini mantıcı dükkanı ve evden sağlarlar.

Armağan Erdem (Tuba Erdem): Çevre Mühendisliği bölümü öğrencisidir ve Bursalıdır. Evde en mantıklı düşüneni ve pratiğe uygulayanıdır. Çoğu zaman düşüncelerini uzun cümlelerle ifade eder. Anne ve babasını çocukluğunda geçirdiği bir trafik kazasında kaybetmiş ve abileri Ayhan ve Adnan ile amcaları tarafından büyütülmüştür. Zamanla Haydar'la birbirlerine âşık olurlar. Daha sonra teyzesi Nilüfer'i affeder ve birbirilerine kavuşurlar.


Rüya Uslu (Nuray Uslu): Çevre Mühendisliği bölümü öğrencisidir ve İzmirlidir. Birçok şeyden korkar ve ağlamaya başlar. Hemen bunalıma girebilir. Türk filmlerine bayılır. Kendisinden üç yaş küçük Ezgi adında bir kız kardeşi vardır. Cansu'nun şakalarından korkar ve çoğunlukla Armağan'a şikayet eder. Erkekler ve alışveriş konusunda Ayten ile daha iyi anlaşır. Şıpsevdi bir kişiliği vardır. Bölüm başlarında Erkan ile sevgili olurlar ancak daha sonra stajyer doktor Deniz ile çıkmaya başlarlar. En son ise Evren ile sevgili olurlar ve ilişkileri uzun süreli devam eder.

Ayten Mutlugil (Ayça Mutlugil): Çevre Mühendisliği bölümü öğrencisidir ve Ankaralıdır. Asker emeklisi Demir bey ve Mahpeyker hanımın kızlarıdır. Oldukça çapkındır ve sevgilisi birden çoktur. Bakıma ve güzelliğe önem verir ve Recep'le sürekli kavga eder.

Cansu Güney (Gülden Güney): Çevre Mühendisliği bölümü öğrencisidir ve Antalyalıdır. Evin şakacısıdır. Orta halli bir ailenin kızıdır ve Mert adında bir erkek kardeşi vardır. Dizinin başlarında Mustafa (Ahmet Saraçoğlu) diye birisine âşıktır. İlerleyen bölümlerde sevgili olurlar ancak ihanet sonrası ayrılırlar ve daha sonra Yusuf Güdük'le nişanlanırlar.

Recep Ballıoğlu (Volkan Girgin): Üniversite için İstanbul'a gelmiştir. Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünde okur ama okuduğu bölümün ismini söyleyemez. "Müsrüflüğün lüzumu yok." en çok kullandığı repliğidir. Meryem'in sözlüsüdür.

Haydar Ballıoğlu (Okan Selvi): Bir matematik dehasıdır. Dehasını soğana borçlu olduğunu söyler. Hazırlıktayken asistan olur. Armağan'a âşıktır. Klasik repliği "Herhâlde, galiba, sanırsam."dır.

Sabit Ballıoğlu (Olgun Şimşek): Recep'in abisi, Haydar'ın ise kuzenidir. Aktörlük peşinde koşmuştur ve İstanbul'a gelmiştir. Kendisinden "Tarık Arkın" diye bahseder. Esprili bir kişiliği vardır ancak vurdumduymazlığı nedeniyle amcası Vahit ile hiç anlaşamazlar.

Kaynak: Haber Merkezi