Bornova Belediyespor Futbol Takımı, İzmir Bülent Toprak Çelik 1. Amatör Lig Play-Off C Grubu’nda oynadığı maçta Karabağlar Yeşilyurt FK’yı 5-0 mağlup ederek, ligin bitimine bir maç kala Süper Amatör Lig’e yükselmeyi başardı. Yeşil-beyazlı ekibi kutlayan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "Tüm sporcularımızdan beklentimiz Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ sözünü unutmadan Bornova’ya yakışır şekilde centilmence mücadele etmeleridir" diye konuştu.

Bu önemli galibiyet, Atatürk Stadı 2 Nolu Saha’da oynanan 4. hafta maçında geldi.

Yeşil-beyazlı ekibin galibiyete taşıyan golleri Onur Cankurt, Kerem Yalın ve Çağdaş Turan’dan geldi. Onur Cankurt, 29, 32 ve 79. dakikalarda attığı gollerle hat-trick yaparak takımının zaferinde büyük rol oynadı. Kerem Yalın ise 45. dakikada attığı golle ilk yarının skorunu belirledi. Çağdaş Turan 70. dakikada attığı golle galibiyeti perçinledi. Bu sonuçla Bornova Belediyespor, bitime bir hafta kala ligi lider olarak tamamlamayı garantiledi ve Süper Amatör Lig’e yükseldi.

Başkan Ömer Eşki’den mesaj

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, futbolcusundan teknik heyetine kadar tüm yeşil-beyazlı ekibi kutladı. Eşki, amaçlarının başta çocuklar ve gençler olmak üzere daha fazla Bornovalıya, daha iyi koşullarda spor yapma imkanı sağlamak olduğunu ifade etti. Başkan Eşki, "Alt yapımızdan yetişen genç oyuncularımızın elde ettiği başarıyla büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Tüm sporcularımızdan beklentimiz her zaman olduğu gibi Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ sözünü unutmadan Bornova’ya yakışır şekilde centilmence mücadele etmeleridir" diye konuştu.

Süper Amatör Lig’e dönüş

Bu galibiyetle birlikte Bornova Belediyespor, Süper Amatör Lig’de yeniden boy gösterecek. Takım, 2019-2020 sezonundan sonra ilk kez bu ligde mücadele edecek olmanın heyecanını yaşarken, gelecek sezonda da başarılı performansını sürdürmeyi hedefliyor.

Kaynak: BÜLTEN