Bornova Belediyesi, 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklerle her yaştan Bornovalıya farklı ve keyifli deneyimler yaşattı. Etkinliklerden biri, Kayadibi’nde gerçekleştirilen bağbozumu, diğeri ise Büyükpark’taki Ebru Sanatı Atölyesi oldu. Etkinliklerin hafta boyunca devam edeceğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, tüm vatandaşları sağlıklı yaşam için hareket etmeye çağırdı.

Kayadibi’de bağbozumu

Kayadibi’nde "Hareket Et, Hasat Et!" sloganıyla düzenlenen etkinlikte, aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 60 Bornovalı, Bornova Belediyesi Tarım İşleri Müdürlüğü’nün organizasyonuyla bağbozumuna katıldı. Ürünlerini toplayamayan bir üreticinin Bornova Belediyesi’ne bağını tahsis etmesiyle düzenlenen bu anlamlı etkinlikte, yemeklik ve pekmezlik olmak üzere yaklaşık bir buçuk ton üzüm hasat edildi. Bağbozumuna katılan vatandaşlar, doğa içinde keyifli bir gün geçirirken hem sağlıklı yaşamın bir parçası olan hareketin hem de tarımsal üretimin önemine dikkat çekti.

Büyükpark’ta ebru sanatı atölyesi

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen bir diğer etkinlik ise Büyükpark’ta gerçekleşti. Hobi ve Beceri Edindirme Kursları Merkezi Eğitmeni Navruz Çalışal’ın liderliğinde gerçekleştirilen Ebru Sanatı atölyesine katılan Bornovalılar, güzel havanın tadını çıkararak suya renklerle desenler verdi. Bu özel sanat dalını deneyimleyen katılımcılar, oluşturdukları desenleri su üzerinden kağıtlara geçirdi. Sanatla iç içe bir gün geçiren Bornovalılar, hem keyifli hem de yaratıcı anlar yaşadı.

"Sağlıklı yaşamı destekliyoruz"

Avrupa Hareketlilik Haftası’nı dolu dolu geçirdiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Vatandaşlarımızı hem hareket etmeye hem de sağlıklı yaşamın bir parçası olan yerel üretimle iç içe olmaya teşvik etmek bizim için önemli. Kayadibi'nde düzenlediğimiz bağbozumu etkinliğiyle, katılımcılar hem doğayla buluştu hem de tarımsal üretimin ne kadar değerli olduğunu deneyimledi. Ebru Sanatı atölyesiyle de sanatla uğraşmanın sağladığı rahatlamayı ve yaratıcılığı teşvik etmek istedik. Doğayı ve sanatı halkımızla buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Etkinliklerimiz hafta boyunca devam edecek. Tüm Bornovalıları sağlıklı yaşam için hareket etmeye çağırıyorum” dedi.

Hafta boyu devam edecek

Bornova Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası (AHH) kapsamında hafta boyunca birbirinden farklı etkinlikler düzenliyor. 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan bu hafta, sürdürülebilir hareketlilik, çevre bilinci ve sağlıklı yaşam konularına dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Bornova Belediyesi'nin hazırladığı etkinlikler arasında yoga, pilates gibi fiziksel aktivitelerin yanı sıra çeşitli tematik oturumlar, müzik dinletileri ve farkındalık çalışmaları da bulunuyor. Etkinlikler, Bornova'nın farklı noktalarında vatandaşlarla buluşacak.

Süvari Caddesi’nde Otomobilsiz Kent Günü

22 Eylül Cumartesi Günü ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Otomobilsiz Kent Günü etkinliği Bornova Süvari Caddesi’nde düzenlenecek. Saat 15.00'te başlayacak olan etkinlikler, müzik dinletileri ve çeşitli oturumlarla devam edecek. Ulaşım, mikrohareketlilik ve farkındalık temalı oturumların yanı sıra, gün boyu yoga, badminton ve vatandaş forumu gibi aktiviteler yer alacak.

Etkinlikler 20.00'de sona erecek olup, tüm gün boyunca alanda canlı yayın ve fotoğraf çekimleri yapılacak.

Avrupa Hareketlilik Haftası'nın bu yılki teması "Paylaşımlı Kamusal Alanlar" olup, etkinlikler toplumda çevreci ulaşım çözümlerine yönelik farkındalığı artırmayı hedefliyor.

Kaynak: BÜLTEN