Boırnova’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Dramalılar Köşkü’nde düzenlenen resepsiyonla başladı. Resepsiyonda vals ve zeybek gösterileriyle renkli anlar yaşanırken, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilçedeki siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, bürokratlar ve muhtarlarla bir araya geldi.

Mustafa Kemal Caddesi kırmızı-beyaza boyandı

Resepsiyonun ardından Mustafa Kemal Caddesi boyunca kortej geçişi düzenlendi. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Eşi Beste Eşki ve Kızı Asya Tuna ile birlikte katıldığı yürüyüşte Bornovalıları selamladı. Kortej boyunca kırmızı-beyaza boyanan caddede zafer şarkıları ve marşlar bando eşliğinde hep bir ağızdan söylendi. Meşalelerin geceyi aydınlattığı yürüyüşte kimi vatandaşlar yaşanan coşkuya balkonlarından eşlik etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda muhteşem konser

Kortejin sona erdiği Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda önce DJ Olcay Fidan, ardından ünlü sanatçı İlyas Yalçıntaş sahneye çıktı. İlyas Yalçıntaş’ın İncir, Olmazsa Olmazım ve Şahit gibi dillerden düşmeyen şarkılarını meydanı dolduran binlerce Bornovalı hep bir ağızdan söyledi.

Tarihten ders çıkarmalıyız

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Türk milletinin zaferlerle dolu tarihine vurgu yaparak, “Bu zafer öyle kolay kazanılmadı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, savaşın ardından büyük bir devrim hamlesi yaparak Cumhuriyet'i ve devrimleri hayata geçirdi. Tarihten ders çıkarmalıyız. Yeniden bir Kurtuluş Savaşı'na ihtiyaç duymamak için kendi ayakları üzerinde sağlam bir devleti inşa etmeli ve bunu sürdürmeliyiz. Bunun yolu, kurucu kodlarımıza ve Cumhuriyet’in temel doktrinlerine bağlı kalmaktan geçiyor. Bu anlamıyla bugünü hep birlikte coşkuyla kutlamaktan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve halkına hizmet etmekten her zaman büyük gurur ve mutluluk duyacağım. Hepinizin bayramı kutlu olsun” dedi.

Kaynak: BÜLTEN