İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları, Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Duygu Bölük'ün eşi Hakan Bölük'ün, Altındağ'da hayvanları besleyen kadınları silahla tehdit ettiğini iddia etti. Duygu Bölük'ün ise kendilerini, hayvanların toplatılması ve uyutulmasıyla da tehdit ettiği belirtilerek, 21 Ekim Pazartesi günü saat 19.00'da Bornova Belediyesi önünde kadına ve hayvanlara şiddete karşı eylem yapılacağı duyuruldu.

İzmir Yaşam hakkı Savunucuları'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Bornova Altındağ'da Bornova Belediyesi Veteriner İşleri'nden sorumlu Başkan Yardımcısı ve CHP İl Disiplin Kurulu üyesi Duygu Bölük'ün eşi Hakan Bölük, hayvanları besleyen kadın arkadaşlarımızı silah doğrultarak tehdit etmiştir.

Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Duygu Bölük, olay sonrası şikayete giden arkadaşlarımıza karakolda hakaretler etmiş ve arkadaşlarımızı beslediği hayvanları toplatmak ve 'uyutmak' yani öldürmekle tehdit etmiştir. Duygu Bölük bu olay sonrası hala belediye başkan yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Hakan Bölük ve Duygu Bölük bu cüreti İstanbul Sözleşmesinden çıkan ve katliam yasasını meclisten geçiren zihniyetten almaktadır!

Bornova Belediyesi'nin ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin hayvan ve kadın düşmanlarıyla ilişkilerini sonlandırmalarını talep etmek için 21 Ekim Pazartesi saat 19.00'da Bornova Belediyesi önünde eylemdeyiz."

Kaynak: HABER MERKEZİ