Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, mesaisine günün ilk ışıklarıyla başlıyor. Her gün güneşin doğuşuyla birlikte sokaklara çıkan Başkan Eşki, mahallelerdeki yerinde tespit çalışmalarını tamamladıktan sonra belediye hizmet binasındaki makamına geçiyor.

Mesai saat 05.00’te başlıyor

Büyükpark’taki belediye hizmet binasında bulunan makamına geldiğinde adeta ikinci mesaisine başlayan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, personel işinin başına geçtiğinde yerinde tespit ettiği aksaklıkların giderilmesi ve yatırımların planlanması için çalışmalar yapıyor. Başkan Eşki, “Her gün sabah saat 05.00’te bir mahallemizde muhtarımızla buluşup, yatırım, düzenleme ve tamirat gerektiren yerlere gidiyoruz. Sabah uyanır uyanmaz, gündemimize başka hiçbir konu girmeden, o gün gittiğimiz mahallenin sorunlarına odaklanıyoruz. En az iki saat boyunca sadece gittiğimiz mahallenin çözülmesi gereken işleriyle ilgileniyoruz. O saatlerde sokakların sakin olması da işimize odaklanmamıza katkıda bulunuyor” dedi. Başkan Eşki, “Sadece merkezi yerleri, görünen bölgeleri değil, her yeri kalkındırmak ve Güçlü Bornova’yı oluşturmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaybedecek vaktimiz yok

Her sabah bir başka mahallede güne başlayan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, öncelikle, temizlik, çöp toplama, park ve bahçelerin bakımı, zabıta hizmetleri gibi temel belediyecilik hizmetlerini eksiksiz olarak tüm mahallelere ulaştırmak için kaybedecek vakitlerinin olmadığını söyleyen Başkan Eşki, “Bornovalılar bizden öncelikle belediyenin temel hizmetlerini eksiksiz olarak yerine getirmemizi bekliyor. Biz de öncelikle, bir Bornovalının evinden dışarı adım attığında karşılaştığı sorunları çözmek için hem hızlı hem de kapsamlı bir çalışma içindeyiz. Bornovalıların temel sorunlarını bir an önce çözüp, kültür kenti Bornova’nın güzelliklerini ve ayrıcalıklarını yaşamalarını sağlayacağız ” dedi.

Editör: Tuğkan Üsküp