Bornova Belediyesi, Özgül Gündüz Halk Sağlığı Merkezi bünyesinde obeziteyle mücadele edenlere destek olmak amacıyla ücretsiz diyetisyen hizmeti sağlıyor. Çağın en önemli sağlık sorunlarından biri olan obeziteye karşı etkin ve bilimsel yöntemlerle mücadele ediliyor. Polikliniğe başvuran Bornovalılar, kişiye özel beslenme programları ve düzenli takip sayesinde sağlıklı bir kiloya ulaşmaları konusunda destekleniyor.

Sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için spora erişim başta olmak üzere her alanda Bornovalıların yanlarında olmaya gayret ettiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Çağın hastalığı obezite ile mücadelede en önemli yöntem hareketli olmak. Bu nedenle parklar ve yeşil alanlarda hareket etmeyi teşvik edecek çalışmalarımız bulunuyor. Obezite sorunu yaşayan Bornovalıların bu hastalıktan kurtulmalarına yardımcı olmak için Sağlık İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde ücretsiz çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Sonuna kadar takipteyiz

Bornova Belediyesi’nin ücretsiz olarak sunduğu hizmeti anlatan Diyetisyen Elif Boztaş, “Obezite günümüzde en yaygın olarak karşılaştığımız sağlık sorunları arasında ön sıralarda yer alıyor. Biz de polikliniğimize gelen Bornovalılara yaşları, sağlık durumları ve yaşam biçimlerine uygun beslenme programı oluşturarak, onları sağlıklı kiloya inene kadar takip altında tutuyoruz” dedi.

1 yılda 46 kilo verdi

Bornova Belediyesi’nin diyetisyen hizmetinden yararlanan Hayri Soylu, bir yıl önce poliklinikte 126 kilodan 80 kiloya indiğini ifade ederek, memnuniyetini; “Şu anda kendimi oldukça mutlu, dinç ve sağlıklı hissediyorum. Bornova Belediyesi’ne verdiği bu hizmetten dolayı çok teşekkür ediyorum” sözleriyle dile getirdi.

Bornova Belediyesi’nin diyetisyen hizmetinden Bornova’da ikamet eden 18 yaş üzerinde bulunan ve obezite ile mücadele edenler yararlanabiliyor.

Kaynak: BÜLTEN