Bornova Belediyesi, geçtiğimiz ay çıkan büyük yangından etkilenen alanların yeniden yeşermesi için tohum topu çalışmalarına ağırlık verdi. Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, içlerinde badem ve yabani erik tohumları bulunan üzeri kil ve torfla kaplı binlerce tohum topu hazırladı. Doğanın yeniden canlanması için başlatılan çalışma kapsamında ilk tohum toplarını anaokulu öğrencileri toprakla buluşturdu.

Tohumları yanan alanlara attılar

Şirinler Dünyası Anaokulu öğrencileri Bornova’nın Sarnıç Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikte, hazırlanan tohum toplarını yanan alanların yakınlarına fırlattı. Çocuklar kendi gelecekleri için yeni ağaçların orman varlığına katılması amacıyla anlamlı bir adım atarken, onlara öğretmenleri ve Bornova Belediyesi’nin uzman personeli eşlik etti.

Üzerimize düşen yeni ormanlar yaratmak

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Türkiye’nin neresinde olursa olsun orman yangınlarının, yüreğinde vatan sevgisi olan herkesin ciğerlerini yaktığını belirterek, “Orman yangınlarının önlenmesi için vatandaşlar olarak her birimiz önlem almalı ve üzerimize düşen görevi yapmalıyız. Ancak üzerimize düşen en büyük görevin yeni ormanlar yaratmak olduğunu düşünüyorum. Bunu sağlamak için Bornova Belediyesi olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Çocuklarımızla birlikte yapılan bu etkinlik çok anlamlı. Umarım bu tohumlar yeşerir, ormanlara dönüşür ve çocuklarımız aydınlık bir gelecekte yeşil bir doğada yaşarlar” dedi.

Kaynak: Bülten