Bornova Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. BELGEM’in Çamdibi’ndeki binasında 22 sınıf ve 700 öğrenci kapasitesiyle hizmet verdiğini belirten Başkan Eşki, “Altındağ’da Merkez Mahallesi’ndeki Halkın Üniversitesi Binası’nı da BELGEM dershanesine çeviriyoruz. Merkez Mahallesi’nin yanı sıra Zafer, Serintepe ve Çamkule’deki çocuklarımız da buradan yararlanabilecek. Pınarbaşı’nda iki sınıf açacağız. Bornova Merkez’de yine büyükçe bir binayı BELGEM Dershanesi’ne çevirmek için görüşüyoruz. Evka-4, Atatürk ve İnönü mahallelerindeki çocuklarımız için Evka-4 Mahallesi’ndeki Zabıta Müdürlüğü binasını BELGEM Dershanesi’ne çevireceğiz. Işıkkent’te de bir sınıfımız olacak” dedi.

BELGEM'de kapasite artıyor

Açacakları yeni merkezlerle BELGEM’in kapasitesini arttıracaklarını söyleyen Başkan Eşki, “Öğrencilerimize öğlen yemeği vereceğiz. Bunların yanı sıra eğitimde kullanılacak yayınları da çocuklarımıza ücretsiz olarak temin edeceğiz” diye konuştu. Başkan Eşki, eğitim kapsamında gördükleri kültürel ve sportif faaliyetleri de daha çok Bornovalı çocuk ve gençle buluşturmak için de çalıştıklarını belirterek, “Bunun için yarı zamanlı öğretmenlerimizi tam zamanlı kadroya geçirdik. Eğitimle ilgili elimizden ne geliyorsa fazla fazla sunmaya çalışacağız” dedi.

Beydağ'dan talep var

Bornova Belediye Meclisi’nde Karaburun Belediyesi’ne kamyon, vidanjör, beko loder ve bir traktör römorkunun hibe edilmesine oybirliği ile karar verilirken, Beydağ Belediyesi’nden gelen kamyonet ve damperli kamyon talebi incelenmek üzere plan ve bütçe, hukuk ile ulaşım komisyonlarına sevk edildi.

BornBerg projesi gündemde

Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme-II: Yeşil Bir Gelecek İçin Eşleştirme Hibe Programı kapsamında, kısa adı BORNBERG olan Bornova ve Heidelberg Belediyeleri Arasında İklim Uyum Şehir Eşleştirme Projesi’nin ikinci çalışma ziyareti için 22-27 Eylül 2024 tarihleri arasında Bornova Belediyesi’ni Başkan Ömer Eşki’nin ve ilgili bürokratların temsil etmesine karar verildi. Meclis’te Bornova Belediyesi’nin BornBerg Projesi’ndeki ortakları arasında yer alan Enerji Sanayicileri İş İnsanları Derneği (ENSİA) ile birlikte stratejik hedeflere uygun uluslararası projeler geliştirmek, uluslararası fonlardan kaynak sağlamak, enerji alanına yönelik etkinlik ve organizasyonlar düzenlemek, bilgi ve deneyim aktarımını teşvik etmek amacıyla geliştirilen işbirliği protokolü de incelenmek üzere ilgili komisyonlara gönderildi. 

Kaynak: Bülten