Bostanlıspor, ülke gündeminde sıklıkla karşılaşılan "kadına şiddet" konusunu gündemine alarak; vatandaşlara birseysel savunma ve farkındalık eğitimi veriyor. Bu bağlamda, kadınlara destek olması amaçlanan aikido kurslarında eğitime başlandı.

Bostanlıspor Yönetim Kurulu Üyesi ve ayrıca aikido sporcusu olan Öğretim Görevlisi Ebru Dıvrak Doğan, konuyla ilgili olarak şu sözleri kaydetti: "Ülkemizde yaşanan tatsız olaylar doğrultusunda bir süredir planladığımız projeyi gerçekleştirmek istedik ve kadına şiddet kapsamında ücretsiz olarak kendini savunma dersi vermeye karar verdik. Kurslarımızda kadınlarımıza sokakta karşılaşabilecekleri en yaygın tehditlere karşı en az güç kullanılarak, en çok hasarı veren savunma teknikleri öğretiliyor. Talebe ve gidişata göre devam dersleri de yapılacaktır. Keşke bunları öğrenme ihtiyacımız olmasaydı fakat böyle bir dünyada maalesef zor durumda kalınca kendimizi savunmayı bilmek zorundayız. Bostanlıspor Spor Kulübü her zaman kadınlarımızın, çocuklarımızın yanındadır ve onların geleceği için tüm olanaklarını seferber edebilecektir."

Kadınlar, ücretsiz olarak sunulan aikido eğitimini Türkiye'nin ileri gelen eğitmenlerinden biri olan Gürhan Gülmaya'dan alıyor. Bostanlıspor tarafından düzenlenen kurslar, Bostanlı Gode Cengiz Spor Tesisleri'nde vatandaşlara sunuluyor.


 

Kaynak: HABER MERKEZİ