Türkiye İşçi Partisi Foça İlçe Örgütü, Foça kıyılarının özel işletmeler tarafından işgal edilmesini eleştirdi. Yazılı bir açıklama yayımlayan TİP Foça, kıyıların mülkiyetinin kamuya ait olduğunun altını çizdi.

Foça’da yurttaşların ücret ödemeden denize ulaşması imkânsız hâle geldiği belirtilen açıklamada, “Yeni Foça ve Foça arasındaki tüm koylar, özel işletmelerce kapatılmış, Yeni Foça’da ise halk plajı yakınındaki işletmeler tüm plaja şezlong ve şemsiye koyarak bırakın plajda oturmayı yürüyecek alan bırakmamışlardır. Anayasa’nın 43. maddesi gereği kıyıların mülkiyeti kamuya aittir. Ayrıca ücret ödemediği için yurttaşın plaja girişinin engellemesi de yine Anayasa'nın 23. maddesinde güvence altına alınan "Seyahat hürriyeti"nin ihlaline yol açacaktır” ifadelerine yer verildi.

Kıyı işgaline kayıtsız kalan yerel ve merkezi yönetimlerin suça ortak olduğunun altı çizilen açıklamada, “İşletmelerin girişleri kapatması, yurttaşın plaja ulaşmasını engellemesi kabul edilebilir bir uygulama değildir. Foça Belediyesi ve Foça Kaymakamlığı ivedi olarak işletmeleri uyarmalı, tüm yurttaşların plaj ve denize ulaşmasının önü açılmalıdır” denildi.

Kaynak: Haber Merkezi