Yiğit SÜTCÜ- TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta geçen hafta Somaspor deplasmanından 1-0'lık galibiyetle dönen Bucaspor 1928, 4. hafta karşılaşmasında evinde ağırladığı Diyarbekirspor’u 3-1’lik skorla mağlup etti. Buca Arena’daki mücadele, 1-1 devam ederken oyuna giren Yasin Öztekin, maçın kaderini değiştirdi.

Bucaspor, ikinci iç saha maçında Diyarbekirspor maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıkmıştı. Ancak maç beklenilen şekilde başlamadı. 18. dakikada konuk ekipten Seymen Yağmur’un attığı golle Diyarbekirspor 1-0 öne geçti. 27. dakikada Zeki Yıldırım, Bucaspor 1928 adına eşitliği sağladı: 1-1.

80’de girdi, oyunun kaderini değiştirdi

İlk yarı bu skorla tamamlanırken, ikinci yarıda Bucaspor 1928 ataklarını sürdürdü. Teknik direktör Uğur Balcıoğlu, 80. Dakikada Yasin Öztekin’i oyuna aldı ve oyun o dakikada değişti. Yasin’in katkısı ile 85. dakikada Emre Nefiz’in golüyle ev sahibi ekip 2-1 öne geçti. Maçın son anlarında, 90+1’de Yasin Öztekin skoru belirleyen golü kaydederek durumu 3-1 yaptı. Bu sonuçla Bucaspor 1928 puanını 10’a yükseltirken, Diyarbekirspor 1 puanda kaldı.

Deneyimli oyuncuya ihtiyaç var

Bucaspor, 1-1’in ardından özellikle çok yoğun bir baskı oluşturdu. Fakat genel olarak genç oyunculardan oluşan kadro yapısı nedeniyle bu baskıyı sonuca yansıtmakta zorlandı. Yasin Öztekin, deneyimi ve oyun zekâsı ile oyuna girdiği andan itibaren fark yarattı. Tecrübeli krampon takımının attığı 2 golde de katkı yaparak galibiyetin adeta mimarı oldu. Yasin Öztekin’in 3. golü attıktan sonraki sevinci ise görülmeye değerdi.

Başarılar dolu bir kariyer

Futbola Borussia Dortmund’da başlayan Yasin, kalan kariyerinin tamamını Türkiye liglerinde geçirdi. Gençlerbirliği, Trabzonspor, Galatasaray, Samsunspor ve Göztepe’de forma giyen başarılı futbolcunun büyük başarıları da mevcut. Yasin Öztekin’in, kariyerinde 2 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası, 2 de Süper Kupa şampiyonluğu mevcut. Yasin, bu sezonda Bucaspor ile şampiyonluk yaşayarak takımını bir üst lige çıkarmak istiyor.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ