YİĞİT SÜTCÜ - Bucaspor 1928’in ilk profesyonel sözleşmesini imzaladığı Oğuz Aydın, geçtiğimiz sezon Alanyaspor'daki etkileyici performansıyla dikkatleri üzerine çekmişti. 37 resmi maçta 13 gol ve 8 asistle büyük bir başarı gösteren genç futbolcu, Fenerbahçe’ye  Oğuz Aydın’ın transferi için Fenerbahçe, Alanyaspor’a 6 milyon euro ödemiş, Bucaspor bu satıştan yüzde 15 yetiştirme bedeli almıştı.  

Birebir aynı senaryo

Bu sezon transferin son gününde yaşanan bir gelişme, akla Oğuz Aydın vakasını getirdi. Sarı lacivertlile kadrosunda yer alan en potansiyelli gençlerden Arda Usluoğlu’nu transferin son gününde Alanyaspor’a gönderdi. 18 yaşındaki Arda Usluoğlu’nun göstereceği performansı merakla takip edecek Bucaspor, olası bir satıştan gelecek yetiştirme payını bekliyor olacak.   

Transferle ilgili konuşan Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, "Bucaspor 1928 Kulübü başkanına çok teşekkür ediyorum. Onlar da Alanyaspor'u tercih etti. Arda, gelecek vaat eden bir oyuncu. Hedefleri doğrultusunda Alanyaspor'a gelmesi çok önemli. Arda'nın önünde uzun bir yol var ve Alanyaspor onun yeni evi olacak. Her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı. Genç futbolcu Arda Usluoğlu da, Alanyaspor’a geldiği için mutlu olduğunu belirterek, "Alanyaspor gibi değerli bir camia beni tercih ettiği için çok mutluyum. Hem saha içinde hem de saha dışında, Alanyaspor’a yakışacak her şeyi yapacağım.” şeklinde konuştu.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ