Ontur Otelleri Genel Müdürü Gökçe Kesikçiler Buğday, bu sezon İzmir'in tatil cenneti Çeşme hakkında yaratılan pahalılık algısı ile birlikte yaşanan tatilci durgunluğu hakkında açıklamalarda bulundu. Buğday, "Çeşme’deki 5 yıldızlı otellerin kalite ve fiyat dengesi Yunan adalarına göre çok daha makul seviyede" şeklinde konuştu.

Ontur otelleri Genel müdürü Gökçe Kesikçiler Buğday sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Kıymetli arkadaşlar, güzel ülkemizin müstesna bölgeleri Çeşme ve Bodrum üzerine bir pahalılık algısıdır gidiyor. İki kelam etmek şart oldu. Öncelikle ülkece yaşadığımız ekonomik durum sadece yeme içme ve konaklama sektörüne sirayet eden bir durum değildir . Bugün aldığınız bir ürün yarın fiyat artışına uğramakta. Diğer taraftan enerji, personel, gıda gibi pek çok alandan etkilenen turizm ve otelcilik de maliyet artışlarından etkilendiği ölçüde fiyat artışına uğramıştır . 

Çeşme'miz bilindiği üzere Maldivleri aratmayan muhteşem denizi ve profesyonelce işletilen plajları, balık, meze ve zeytinyağlıları ile gurme restoranları, surf olanakları ile uzun yıllardır iç turizmde üst segmente hitap eden bir bölge oldu. 

Güzel ülkemizi ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtan bir turizm elçisi olarak söyleyeceğim şudur ki, güzel ülkemizin her bir bölgesi farklı özelliklere sahiptir. Turizmde dünyada marka olmuş şehirlerimiz İstanbul - Antalya / Kaş - Kalkan / Fethiye - Göcek her biri kültür turizmi , sejour turizm , kongre & spor turizmi yapar.

Bir diğer söylem de Yunan Adaları üzerine... Kıymetli arkadaşlar; ülkemizde 2 kere tatil yapıyorsanız elbette Adalara da 1 kez gidin, Adaları severiz . Ama bizim gibi profesyonel işletmeleri olmayan Adalarda daha yerel işletmeler ile dönüyor turizm!

Bu Adaların fiyatlarını bizimle kıyaslamayın! ( Santorini ve Mykonos ile kıyas kabulümdür)

Bizdeki balığın , mezenin, yemeğin ( Bilhassa Çeşme ve Urla daki restoranları kastediyorum) lezzeti ile Adalar kıyas kabul etmez kusura bakmayın, Biz de gidiyoruz, biliyoruz

Ne demişler,  yerli malı yurdun malı. Bu vesileyle söylemek lazım. Çeşme'mizdeki 5 yıldız otellerimizin çoğu kalite-maliyet dengesi baz alınınca normal ve makuldur. Siz siz olun gelin önce güzel ülkemizi tercih edin."

Kaynak: HABER MERKEZİ