Geçtiğimiz sezon göreve başlayan ve gösterdiği başarılı performans ile Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasında büyük katkıda bulunan Bulgar teknik adam, ilk büyük sınavına Eyüpspor karşısında çıkmıştı. 20 Aralık 2023 tarihinde oynanan müsabaka öncesi Eyüpspor lider, sarı kırmızılılar ise 3. Sırada yer alıyordu. Görsel Aksel Stadyumu’nda oynanan ve 14 bini aşkın seyircinin takip ettiği maç, 5-1 Göztepe’nin üstünlüğü ile tamamlanıyor ve Stoilov, ilk büyük sınavını başarıyla geride bırakıyordu.

Deplasmanda da kazandı

Tarihler 4 Mayıs 2024’ü gösterdiğinde bu 2 takım bu defa kozlarını İstanbul’da paylaştı. Lider Eyüpspor’u bu defa deplasmanda 3-0 yenen Göztepe, oynanan iki maçta 8 gol bulmayı başarırken, kalesinde sadece 1 gol gördü. Bu iki önemli maç, sarı kırmızılıların Süper Lig’e çıkmasında önemli mihenk taşlarını oluşturuyordu. 

Aynı rakip farklı lig

Önümüzdeki hafta İstanbul’da Eyüpspor ile karşılaşacak Göztepe’de hazırlıklar sürüyor. Bu maç hem puan anlamında büyük önem taşırken, Stoilov’un, Arda Turan karşısında elinde bulundurduğu psikolojik üstünlük açısından da büyük önem arz ediyor.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ