Batuhan KAYA/İz Gazete- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, AKP Balçova Belediye Meclis Üyesi Abdulhakim Evin’in konuşma yaptığı sırada CHP Genel Başkanı üzerine ifadeler kullanmasından sonra, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki “CHP Genel Başkanı’na kimse hakaret edemez, haddini bileceksin” ifadelerini kullandı. Eşki’nin ifadelerinden sonra AKP’li Meclis Üyeleri ve CHP’li Meclis Üyeleri arasında arbede yaşandı.

Arbede esnasında Eşki’nin “Dışarı çık, CHP Genel Başkanına kimse hakaret edemez, haddini bileceksin” ifadelerini kullandığı görüldü.

Arbede sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, meclise ara verdi.

Eşki: Kimseye CHP Genel Başkanı hakkında laf da ettirmem 

Arbede sonrasında Eşki sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: 

"Bu akşam İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde talihsiz bir olay yaşandı. AKP’li Balçova meclis üyesi, Gezi sürecine ve eylemlerine “Vandallıktır” deme aymazlığında bulundu. Ben daha dün Gezi eylemleri sürecinde tutuklanan ve o tarihten bu yana haksız biçimde cezaevinde tutulan Tayfun Kahraman’ın ailesini Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ile evinde ziyaret ettim. Asıl vandallık insanların haksız yere tutuklanmasıdır. Yetmedi, bir de önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında asılsız ithamlarda bulundu. Yalanla, hileyle kirlenmiş ağızlarına hiçbir CHP Genel Başkanının adını alamazlar. Ben Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nda yetişmiş, siyaseti oradan öğrenmiş Kemalist biriyim. Kimseye Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı hakkında laf da ettirmem, hakkında yalan söylenmesine de müsaade etmem. Biliyorum ki AKP grubu ülkenin içinde bulunduğu zorlu koşullardan kaçmak için gündemi değiştirmeye gayret ediyor, işçinin, işsiz emeklinin derdini gözlerden kaçırmak için siyasi tansiyonu yükseltmeye çalışıyor. Buna da müsaade etmeyecegiz biz Bornovalı’nın, Izmirlinin, işçinin, işsizin, emeklinin derdiyle meşgulüz."

Muhabir: Batuhan Kaya