Batuhan KAYA- İzmir Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerindeki işçi krizi artarak devam ediyor. Gazetemize ulaşan ve 15 Nisan’da İZULAŞ'tan aranarak ‘İşinizi bırakıp gelin, 18 Nisan’da işbaşı yapacaksınız’ denen bir işçi, 18 Nisan’da işbaşı yaptırılmadıklarını ve haftalardır muhatap bulamadıklarını ifade etti. İşçi, 18 Nisan günü kendilerine “alımların durdurulduğu” söylenerek, işe alım sürecinin dondurulduğunu ve haftalardır kimsenin kendilerine bir açıklama yapmadığını söyledi.

18 Nisan’da garaja gelin dendi

Kendilerine “18 Nisan’da garaja gelin, işbaşı yapacaksınız” dendiğini söyleyen İşçi, işbaşı yapamadıkları gibi işlerinden istifa ederek oraya gittiklerini söyledi. İşçi, “Bizler 15 Nisan’da arandık ve 18 Nisan’da işbaşı yapacağımız söylendi. 18 Nisan’da ise işe alımların durdurulduğu söylendi ve bizler işbaşı yapamadık. İZULAŞ'a hat şoförü olarak başlayacaktım, evraklarımız hazırdı, sağlık raporlarımız alındı ve bizlere, ‘18 Nisan’da garaja gelin’ dendi, İZELMAN'da işe alımların olduğunu, orada işe başlayanlar olduğunu duyduk ama bizler işimize başlayamadık” diye konuştu.

Bizi geçiştirip duruyorlar

İZULAŞ'ta işe başlamayı bekleyen 18 işçinin mağduriyeti karşısında muhatap bulamadıklarını kaydeden İşçi, “Sendikaya gidiyoruz, ‘20’sinde olacak’ deniyor, bizler başlayamıyoruz ama İZELMAN'dakiler başlıyor. CHP İl Başkanlığı’na ulaştım sonuç çıkmadı. Bizi geçiştirip duruyorlar. Ortada herhangi bir sonuç yok” dedi.

İki aydır mağdur ediliyoruz

İZULAŞ'ta işten çıkarmalar olduğunu duyduklarını söyleyen İşçi, şöyle konuştu:

"Bizim üzerimize işe alınan var mı bilmiyorum ama olduğunu da sanmıyorum. Biz 18 kişi açıkta kaldık. Nedir ne değildir nasıl olacak hiçbir şey söylenmiyor. 2 aydır 18 kişi işsiz kaldı. Bizlere, ‘İşinizi bırakın gelin’ dendi ve şu an işsiz kaldık. Biz bu iş için 3 kişi koşturabiliyoruz. Geriye kalanlardan babası hasta olan var, başka problemleri olanlar var. İZULAŞ seçimden önce alım yaptı, evraklarımız her şeyimiz tamamlandı, işbaşı tarihi verildi ve biz işlerimizi bırakarak buraya geldik ama 2 aydır mağduruz, hiç ses seda yok.”

Muhabir: Batuhan Kaya