İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, kentte geçen hafta meydana gelen orman yangınları üzerinden bir takım iddialarda bulunan AKP İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’a yanıt verdi. Yıldır, yaptığı açıklamada “Yetersizlik, beceriksizlik, olayın üstünü örtmek ve algı ile sorumluluktan kurtulmak kendisinin ve ekibinin artık geleneksel hale gelmiş, hiçbir inandırıcılığı kalmamış yöntemleridir” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yıldır yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“AK Parti milletvekili Eyyüp Kadir İnan, orman yangınlarının söndürülmesinde öncelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetersizliğini, yetmedi beceriksizliğini, yetmedi teröristliğini o da yetmedi tüm bunların üzerini örtmeye çalışmasını değerlendiren hem yerel medyada hem de sosyal medyada bir değerlendirmede bulundu. 

Şimdi; ilk olarak sorup öğrenmesi gereken konu; orman yangınlarını söndürmek bakanlığın, yani hükümetin görevi.

İkinci olarak yetersizlik, beceriksizlik, olayın üstünü örtmek ve algı ile sorumluluktan kurtulmak kendisinin ve ekibinin artık geleneksel hale gelmiş, hiçbir inandırıcılığı kalmamış yöntemleridir.

Üçüncü olarak teröristleri koruyan ve kollayan bir belediye suçlamasını, yaşının genç olmasına, hızla yükselme arzusuna ve sınırsız hırsına yenilmiş olmasına veriyorum.

Dördüncü olarak Sayın İsmail Derse, görevlerini gerektiği şekilde yerine getiren, özveriyle çalışan üst düzey bir yöneticidir. Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasında da belirtildiği gibi emekli olmak istemiştir. Kendisine çalışmaları ve katkıları için müteşekkir olduğumuzun bilinmesini özellikle isteriz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde halen görev yapan, geçmişte görev yapmış, İzmir halkının refahı için katkıda bulunmuş her insanımızın her türlü hakkı başta Sayın Cemil Tugay’da, İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubunda ve nihayet Partimizde saklı durumdadır.

Bunu sorgulamak kimsenin haddi değildir!”
 

Kaynak: BÜLTEN