Batuhan KAYA/İz Gazete- İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı 3. Birleşimi, Meclis Başkan Vekili Altan İnanç başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisin gündemini, Karabağlar Belediyesi’nin yaptığı Uzundere Rekreasyon Alanında Gençlik ve Spor Merkezi’nin yapımı için 55 milyon TL destek vermesini içeren önerge ve Harmandalı Düzenli Atık Depolama Sahasındaki göçüklerin incelenmesini içeren önerge oluşturdu.

Büyükşehir’den Karabağlar’a 55 milyonluk destek!

Karabağlar Belediyesi’nin yaptığı “Uzundere Rekreasyon Alanı Gençlik ve Spor Merkezi” için geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi 62 milyon TL destek vermişti. İlgili tesisin yapımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne bir önerge daha geldi. Önergeye, ilgili komisyonda kabul edilirse İzBB bu proje için 55 milyon TL’lik bir destek daha verecek. Önerge acil kaydıyla Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildikten sonra görüşülerek, oybirliğiyle kabul edildi.

İlgili önerge şu şekilde:
“6. Karabağlar Belediyesinin yapımı devam eden "Uzundere Rekreasyon Alanında Gençlik ve Spor Merkezi ile Çevre Düzenlenmesi Yapılması İşi"ne ilişkin söz konusu tesisin yapımının tamamlanabilmesi için ana protokol kapsamında ödenen KDV dâhil 62.263.880,00-TL nakdi yardıma ek olarak KDV dâhil 55.000.000,00-TL yardım tutarı ile toplam yardım tutarının 117.263.880,00-TL olarak belirlenmesi ve yapılacak yardımın Belediyemizce karşılanmasına yönelik İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karabağlar Belediyesi arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan Protokolün görüşülmesi. (Yapı İşleri Dai.Bşk.E.2214885)”

Karabaglar Mecilsi

Emeklilere “su faturası” müjdesi!

Sosyal destek alan emeklilerin su faturasına yüzde 50 indirim yapılmasını içeren önerge, Hukuk, Plan ve Bütçe ve İleri Yaş Çalışmaları Komisyonlarınca oy birliğiyle kabul edildi. Önergeye göre sosyal destek alan emeklilerin su faturalarında yüzde 50 indirim yapılacak.

İlgili önerge şu şekilde:
“17. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün ‘‘Sosyal Yardım Alan Emeklilere %50 İndirimli Fatura Desteği Protokolü" kapsamında ihtiyaç sahibi emeklilerimize yapılacak yardıma ilişkin önerge ekinde sunulan “Protokol”ün imzalanabilmesi hususunun; Hukuk – Plan ve Bütçe – İleri Yaş Çalışmaları Komisyonlarınca; “19/04/2024 tarihli ve 388 sayılı Meclis Kararı doğrultusunda; 0-4 metreküp su bedelinin tamamı ve geri kalan fatura tutarının %50’sinin karşılığı bedelin ödeme usulüne ilişkin Protokolün” değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Müşterek Rapor.  (Sosyal Hizmetler Dai. Bşk.E.2210075)”

Harmandalı’ndaki göçükler incelenecek!

Harmandalı Düzenli Katı Atık Depolama Sahasında oluşan küçüklü büyüklü göçükler, İzBB Meclisi’nde kabul edilen önergeye göre Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sami Oğuzhan Akbaş ve ekibi tarafından incelenecek. İnceleme çalışmasında kullanılmak üzere Akbaş’a 750 bin TL’lik ödenek ayrılacak.
İlgili önerge şu şekilde:
“19. Harmandalı Düzenli Atık Depolama Sahasının da bir kısmının içinde olduğu ve 30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen 6.9 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında oluşan büyük ve küçük ölçekli depremler ile aşırı yağışların Cumhuriyet Mahallesi Güneybatı bölgesindeki heyelan ve çatlaklara etkisinin gözlemlenmesi için üniversitelerimizin konu ile ilgili bölümlerinde görevli uzman akademisyenler, Büyükşehir Belediyesi Tehlikeli Yapı Değerlendirme Komisyonu ve AFAD yetkilileri sahada incelemeler yapmış olup; önergede yer alan bilgilerin ışığında Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi ve çevresinde görülen şev stabilitesi problemleri ve atık yönetimine dair akademik çalışmaların 14 ay süreyle Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sami Oğuzhan AKBAŞ tarafından sağlanması adına; İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi Rektörlüğü arasında hazırlanan ve önerge ekinde yer alan İşbirliği Protokolünün yapılması ve söz konusu Protokolün 15. maddesinde yer alan KDV Dâhil 750.000,00-TL bedelin Sıfır Atık Yönetimi Şube Müdürlüğünün Etüt-Proje Bilirkişi Ekspertiz Giderleri bütçe kodundan ödenmesi hususlarının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Hukuk –  Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu. (İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dai.Bşk.E.2183531)”

Muhabir: BATUHAN KAYA