İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Hayvanları yok saymaya çalışarak ve “tek sağlık” gerçeğini görmezden gelerek hayata geçirilecek her uygulama, insanlığa zararlı olacaktır. Yetkililere ve kamuoyuna saygıyla bir kez daha hatırlatmak istiyorum. #yasayigericek” dedi.

Başkan Tugay’ın paylaşımı şu şekilde:
“Adına “Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik” denen ve yıllardır emek verdiğimiz sahipsiz hayvanlarımızın öldürülmesini hedefleyen tasarının kabul edilmesi mümkün değildir. İzmir’imiz, sahipsiz hayvanlara her zaman yuva olmuştur.

Merkez ilçeler başta olmak üzere tüm ilçelerimiz, mevcut Hayvanları Koruma Kanunu’nu yıllardır özveriyle uygulamakta, insanlar ve sahipsiz hayvanlar arasında denge sağlanmaktadır. Bilinçli ve duyarlı vatandaşlarımızla, hayvan haklarına gönül vermiş gönüllülerimizle birlikte çalışmalarımız, her zaman olduğu gibi bundan sonra da can dostlarımızı yaşatmaktan yana olacaktır. Bu konuda, temel değeri “yaşam hakkı” olan ve “tek sağlık” anlayışını benimseyen İzmir İl Eylem Planı’nın hazırlıklarını sürdürmekteyiz.

Hayvanları yok saymaya çalışarak ve “tek sağlık” gerçeğini görmezden gelerek hayata geçirilecek her uygulama, insanlığa zararlı olacaktır.

Yetkililere ve kamuoyuna saygıyla bir kez daha hatırlatmak istiyorum. #yasayigericek”

Kaynak: HABER MERKEZİ