Batuhan KAYA/İz Gazete- İzmir Barosu Yönetim Kurulu’nu oluşturan Çağdaş Avukatlar Grubu, İzmir Barosu’nun 4 grupla gideceği seçimde, baro yönetimine yeniden aday olduğunu duyurdu. Mevcut İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz’ın başkan adayı olduğu Çağdaş Avukatlar Grubu, yönetimiyle beraber 24 kişiyi içeriyor. Başkan Yılmaz, Çağdaş Avukatlar Grubu ile basın mensuplarını bir araya getirdiği toplantıda, yeniden aday oldukları ilan ederek, adaylıklarının gerekçelerini açıklayan bir konuşma yaptı.

Yılmaz konuşmasında, “Hukuk tanımayan bir anlayışın temsil edildiği bir siyasal iktidar yönetiminde,genç meslektaşlarımızın, stajyerlerimizin sayıca yoğunlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Bu anlayışa karşı geçmişte de mücadele etmiştik,  yine mücadele ediyoruz. Bizim bir şiarımız var; korkmuyoruz, biat etmiyoruz, boyun eğmiyoruz!. Ülke için, doğa için, kadın için, çocuk için, LGBTİ+ hakları için, genç meslektaşlarımızın, stajyerlerimizin sorunlarını dile getirebilmek, eyleme dökmek ve sokaklarda olabilmek adına, tüm alanlardaki çalışmalarımızı sürdürmek için bu dönem de İzmir Barosu yönetimine adayız”  ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Çağdaş Avukatlar Grubu olarak sloganlarını, “Göreve geldiğimizde, ‘İzmir Barosu avukatları nefret dilini tercih etmiyor’ demiştik. Bugün de aynısını söylüyoruz, İzmir Barosu asla nefret dilini tercih etmeyecek” diye duyurdu.

“İzmir Barosu her yerdeydi”

2022 yılında göreve geldiklerinden bu yana ülke gündemini ilgilendiren çok önemli olaylar yaşandığını ve bu olayların her birinde İzmir Barosu’nun taraf olarak bulunduğunu ifade eden ve İzmir Barosu olarak geçen 2 yıllık süreçteki çalışmalarını açıklayan Yılmaz, “2022 yılında İzmir Barosu yönetimine geldikten sonra ülkemizde birçok önemli olay meydana geldi. Özellikle şubat depreminden sonra bölgeye ilk giden barolardan biri bizdik. 5-6 ay süren bir yardım kampanyamız oldu. Sonraki süreçte 2023’te özellikle seçim süreci yaşandı. Bu süreçte İzmir Barosu seçim güvenliği açısından birçok avukat arkadaşla eğitim çalışmaları yaptı. Türkiye’nin birçok yerinde birçok önemli dava oldu, bu davaları çok yakından takip ettik. Takip etmediğimiz dava neredeyse olmadı. Bulunduğumuz her alanda sözümüzü söyledik. Özellikle milletvekili seçiminden sonra karşımıza anayasanın ihlali çıktı, bunlardan en önemlisi de meclisin vermiş olduğu Can Atalay’la ilgili milletvekilliğinin düşürülmesi kararının yok olduğuydu. ‘Bu karar yok hükmünde’ demiştik bir açıklamamızda ama bu karar mecliste tartışılırken kaba kuvvet ve şiddet nedeniyle 2 milletvekilinin yaralandığı bir süreci yaşadık. Buna ilişkin de sözümüzü söyledik” dedi.

İşte Çağdaş Avukatlar Grubu'nun Yönetim Kurulu aday listesi:

Muhabir: Batuhan Kaya