Yiğit SÜTCÜ  - Karataş’ta yer alan üst geçit inşaatında yaşanan gelişmeler bölge halkını da memnun ediyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğu sebebiyle karşıdan karşıya geçmekte zorlanan vatandaşlar, üst geçidin hizmete girmesini dört gözle bekliyor. 
Bölgede Karataş Anadolu Lisesi ve Hacı Şakir Ortaokulu bulunuyor. Geçen eğitim yılından bu yana depreme dayanıksız olduğu için yıkılan Selma Yiğitalp Anadolu Lisesi’nin bu 2 okula konuk olması nedeniyle de okul giriş ve çıkış saatlerinde yaya trafiği oldukça yoğunlaştı. Özellikle 3 okulun velileri çocuklarının güvenli bir şekilde okula gidip gelebilmesi için bu üst geçidin bir an önce hayata geçmesini istiyor. 

Çalışmalar aksamıştı 

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında başlayan süreçte teknik sıkıntılar yaşanmış ve uzun süre inşaat aşamasına geçilememişti. 81 metre uzunluğundaki yapıda hem deniz seviyesinin altında kalan kısımda yapılan çalışmalarda sıkıntı yaşanmış, hem de tramvay hattı nedeniyle sınırlı saatlerde çalışma yapıldığı için gecikmeler yaşandığı belirtilmişti. İz Gazete’nin konuyla ilgili yaptığı haberin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden resmi bir açıklama gelmişti.  Açıklamada üst geçidin 3 ay içerisinde hizmete gireceği belirtilmişti.    

Bir üst geçitten fazlası

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde yer alacak üst geçitte birden fazla detay düşünülmüş. 80 metrenin üzerinde bir uzunluğa sahip üst geçit projesinde 2 adet de engelli asansörü yapılması planlanıyor. Kullanım alanı genişliği 3.6 metre olan yapıda, 4 adet de yürüyen merdiven bulunuyor. Buna ek olarak proje ile birlikte bin 300 metrekare alanda çevre düzenlemesi yapılması planlanıyor.

  

Ekim ayında hizmete açılması bekleniyor 

Vatandaşlar özellikle işe gidiş ve dönüş saatlerinde oldukça yoğun işleyen trafikte karşıdan karşıya geçmekte zorluk çekiyor.  Bölgede bulunan 3 okulun öğrencilerinin de eklenmesi ile yaya trafiği oldukça yoğunlaşıyor. 5 Haziran 2024 tarihinde açılışının yapılması planlanan üst geçidin, yaşanan aksaklıkların ardından başlayan çalışmalar ile ekim ayının başında hizmete açılması bekleniyor.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ