İzmirliler artan trafik yükü ve araç yoğunluğu ile birlikte büyük bir park problemi yaşıyor. Özellikle ana arterlere yapılan seyahatlerde vatandaşlar varacağı yeri düşünmeden önce aracını nereye park edeceğini düşünüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait İZELMAN Otoparkları ise park konusunda önemli alternatiflerden oluyor.  Peki Çankaya Katlı Otoparkı nerededir? Çankaya Katlı Otoparkı ücretleri 2024...

Çankaya Katlı Otoparkı 

İzmir'in en hareketli konumlarından biri olan Çankaya, Kemeraltı Çarşısı'na yakınlığıyla biliniyor. Bu yüzden yaya trafiğinin yanında araç trafiği de oldukça yoğun oluyor. Çankaya bölgesinde cadde üzerinde duraklama yapmak yasak ve sokak aralarında park yeri bulmak da bir hayli zor. Bu yüzden İzmirliler bu bölgeye işi düştüğünde aracını genellikle Çankaya Katlı Otoparkı'na bırakmayı tercih ediyor. Özellikle merkezi konuma sahip olması ve çarşı girişine yakınlığı ile bilinen bu otoparkın yapımı 1986 ile 1991 yılları arasında tamamlanmış. 30 yılı aşkın süredir İzmirlilere hizmet veren bu otopark günümüzde hala en sık tercih edilen otoparklardan biri oluyor.

Çankaya Katlı Otoparkı ücretleri 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZELMAN bünyesinde hizmet veren Çankaya Katlı Otoparkı saatlik ücretlendirme esasıyla hizmet veriyor. 

İşte Çankaya Katlı Otoparkı'nın ücretlendirme tarifesi:

0-2 saat:  60 TL
2-4 saat:  70 TL
4-6 saat:  85 TL
6-12 saat:  100 TL
12-24 saat:  120 TL
Aylık abonelik ücreti:  3000 TL

Çankaya Katlı Otoparkına giriş esnasında bir otopark fişi alıyorsunuz. Bu otopark fişini, aracınızı almaya döndüğünüzde yanınızda bulundurmanız gerekiyor. Otoparkın girişinde bulunan gişede fişi verip gereken ücreti ödedikten sonra aracınızın yanına geçebilirsiniz. Öte yandan otopark fişini kaybetmeniz durumunda günlük en yüksek ücret olan 120 TL'yi kayıp bilet ücreti olarak ödemek durumunda kalıyorsunuz.

Çankaya Katlı Otoparkı nerededir?

İzmirliler için adeta efsaneleşmiş olan bu otopark, İzmir'in Konak ilçesinde Çankaya mevkiinde bulunuyor. Mezarlıkbaşı diye bilinen bölgede yer alan otopark, Agora Antik Kenti'nin hemen yanında, Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın da hemen karşısında konumlanıyor.

Çankaya Katlı Otoparkı'nın açık adresi ise şu şekilde: Çankaya, 939. Sk. NO:1, 35280 Konak/İzmir

Kaynak: Haber merkezi