Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde çaycılık yapan esnaf Mehmet Ali Bıçakçı, çay ocağına gelen giden çoğu insanın para ödeyemediğini belirterek "Dükkanın kirasını bile ödeyemiyoruz. Yani durumlarımız çok kötü. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çay ocağımızın adını da 'Bitikler Çay Evi' olaraktan düşünüyorum. Adamlar içip gidiyor, içip gidiyor para ödemeye para yok adamlarda. Böyle olursa ben dükkanı kapatmayı düşünüyorum. Bilmiyorum yani zarar ediyoruz şu an" dedi.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesi sebze halinde 5 yıldır çay ocağı işleten esnaf Mehmet Ali Bıçakçı, ekonomik kriz nedeniyle fiyatı 4 lira olmasına karşın sorun yaşadığını söyledi.

"Bir paket çay 200 lira, zarar ediyoruz"

Mehmet Ali Bıçakçı şöyle konuştu:

"Kadirli Sebze Hali’nde 5 yıl önce bu çay ocağını devraldım. Beş yıldan beri de sağ olsun Kadirli Hal esnafları olaraktan çaylarımız dışarının piyasasına göre esnafa 4 lira, dışarıdan gelen müşterilerimize ise 5 liraya veriyoruz. Zarar ediyoruz yani bir paket çay olmuş 200 lira, işin içinden çıkamıyoruz. Nasıl edeceğimizi bilmiyoruz. Buradaki gelenler de iş arkadaşları, hamallar, halin içinde iş yapan arkadaşlar geliyor. Adamlar içip gidiyor, içip gidiyor para ödemeye para yok adamlarda. Gelen arkadaşlar da diyor ki 'buranın adını değiştirelim'. 'Ne yapalım' dedim, 'Bitikler Çay Evi olaraktan değiştirelim' dediler. 'Arkadaşlar olur mu' dedim ya böyle. 'Zaten para vermiyorlar niye olmasın' dediler. Böyle şu anda Kadirli Belediyesi'nden de istediğim, yani dükkanın kirasını bile ödeyemiyoruz. Yani durumlarımız çok kötü. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çay ocağımızın adını da 'Bitikler Çay Evi' olaraktan düşünüyorum. Borca veriyoruz esnaflarımızın birçoğu da borçları karşılayamıyorlar. Akşamları hesaba vardığımız zaman adamlar yani o hesabı vermeye imkanı olmuyor bazısının. Böyle olursa ben dükkanı kapatmayı düşünüyorum. Bilmiyorum yani zarar ediyoruz şu an."

Kaynak: ANKA