Batuhan KAYA/İz Gazete- Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminde de sık sık bürokrat atamaları ve atamalardan hemen sonra görevden almasıyla bilinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde de aynı şekilde gündeme gelmeye devam ediyor. Gazetemizin, “Cemil Tugay Dejavusu” manşetiyle duyurduğu İZELMAN Genel Müdürü Umut Tekin’in bizzat Cemil Tugay tarafından atandıktan 1 buçuk ay sonra görevden alınmasının ardından, bir görevden alma haberi de İZSU’dan geldi.

2 ay dayanabildi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay tarafından İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdür Yardımcılığı’na getirilen Mutlu Gürler görevden alındı. 2 ay önce bizzat Tugay tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden getirilen Gürler, 2 ay görev yapabildiği İZSU Genel Müdür Yardımcılığı görevinden yine bizzat Cemil Tugay’ın kararıyla alındı. Gürler’in yerine Devlet Su İşleri’nde çeşitli görevler yapan Atilla Hakan Özel atandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gürler’in görevden alınma nedenine dair bir açıklama yapılmazken, Gürler’in göreve başlayalı henüz 2 ay olmasına rağmen görevden alınma nedeni anlaşılamadı.

Tugay'ın takdiri

Gazetemizin ulaştığı İZSU eski Genel Müdür Yardımcısı Mutlu Gürler konuyla alakalı, “Basına konuşmak istemiyorum çünkü doğru bulmuyorum ama belediye konuya dair hem bir basın açıklaması hem de yeni bir görevlendirme yapar, karar Tugay’ın takdiridir” diye konuştu.

Muhabir: Batuhan Kaya