Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), her yıl düzenli denetimler yaparak, kriterlere uyan plajları mavi bayrak ile ödüllendiriyor. Son olarak Çeşme'de düzenlenen törende, denetimleri bu yıl da geçen ve 2020 yılından bu tarafa mavi bayrak bulunduran dünyaca ünlü Ilıca Plajı'na tekrar mavi bayrak verildi. Belediye tarafından ücretsiz işletilen Ilıca Halk Plajı'nın dışında; Tekke Halk Plajı, Dalyan Kocakarı Halk Plajı, 10 turistik otelin plajı ve 3 marinaya da mavi bayrak verildi. Mavi bayraklar, Ilıca Halk Plajı'nda düzenlenen törenle tekrar göndere çekildi. 

Çeşme'nin çevre bilinci yüksek

Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme'de 16 mavi bayraklı plaj ve marina olduğunu söyledi. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli de, "Denizlerin koruyucusu ve dünyanın bir numaralı eko etiketi olan mavi bayrak ödülü, Çeşme'mizin üç mavi bayraklı halk plajından biri olan Ilıca Halk Plajı'na verildi. 2024 Mavi Bayrak Sertifikasını alarak bu prestijli ödüle yeniden layık görüldük. Bu ödül, Çeşme'nin yalnızca bir turizm merkezi değil, aynı zamanda çevre bilincinin yüksek olduğu bir ilçe olduğunu da gösteriyor" dedi. 

Denizli: Hedefimiz en çok mavi bayrağa sahip ilçe olmak

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli yaptığı konuşmada, şunları söyledi: 

“Türkiye Eğitim ve Çevre Vakfı tarafından layık görülen bu onur, Çeşme'nin sadece turizm cenneti değil; aynı zamanda çevre bilinci yüksek bir ilçe olduğunun da en büyük göstergesi. Bizler bu sahilleri geleceğe taşırsak, gerçekten bugün bu mavi bayrağı göndere çekmenin anlamı olur. Bizler bu mavi bayrağı almayı sadece bu yıl değil ama her yıl hak edersek gerçekten bir anlamı olur. Biz çevremizi korumaya devam edeceğiz. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık, Temizlik, Zabıta Müdürlüğümüz ve tüm birimlerimiz bu konuda yüzde yüz hassasiyet gösteriyor ve göstermeye de devam edecek. Biz değişirsek toplumu gerçekten aydınlığa kavuşturabiliriz. Bu nedenle önce kendi küçük çevremizi, ardından daha geniş kitleleri bilinçlendirmeye devam etmekten hiç vazgeçmeden çalışmaya; Çeşme Belediyesi olarak çevre temizliği, çevrenin daha güzelleşmesi, yeşil alanlarımızın ve sahillerimizin korunması için üzerimize düşen gerekli özveriyi göstermeye devam edeceğiz. Üç Mavi bayraklı halk plajımız olmasından büyük bir gurur duyuyoruz. Dileriz önümüzdeki sene 16 mavi bayrağımıza yenilerini ekleyerek, İzmir'de en çok mavi bayrağı bulunan ilçe unvanına da sahip oluruz. Bunu birlikte başaracağız.” 

Ilıca Halk Plajı'nda düzenlenen törene ayrıca; İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Altan İnanç, Çeşme İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yavuz Yaşar, Çeşme Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Yüzbaşı Akın Satkan, Kültür Turizm İl Müdürü Fahrettin Kerem, TÜRÇEV İzmir ve Kuzey Ege İlleri Koordinatör Yardımcısı Yetkin Karabinali, CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar ve yönetimi, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA