Çeşme  Bekediyesi ve Çeşme Kent Konseyi öncülüğünde 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Çamlık Yol Pati Park’ta bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Çeşme Belediye Başkan Vekili, Banu Ayhan, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ahmet Güler. İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Hayvan Hakları Komisyonu Üyesi Avukat Şefika Yıldırım Sert, Çeşme Kent Konseyi Hayvan Hakları Komisyonu başkanı Perin Seven, Türkiye’nin ilk köpek eğitmeni Leyla Büktaş ve İzmirli sanatçı Pınar Aylin katıldı. Etkinlik, sokak hayvanlarına dikkat çekmek ve onların sahiplenilmesini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildi.

Onların sesi var ama sözü yok

Başkan Vekili Banu Ayhan’ın açılış konuşmasının ardından, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ahmet Güler de söz alarak sokak hayvanlarının korunması ve onlara sahip çıkılmasının önemine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından sahneye çıkan İzmirli sanatçı Pınar Aylin, sokak hayvanlarının yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Aylin, “Onların sesi var ama sözü yok. Bu kadim topraklar onları yok etme sürecinde, bu barınakta bizler, yaradanın yarattığı her canın bekçisi olmalıyız,” dedi. Konuşmasının ardından sahiplendirilmek üzere barınaktan getirilen köpekleri tanıttı. Ayrıca, jandarma narkotik köpekleri de gösteri yaparak yeteneklerini sergiledi.

Etkinlikte, İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Üyesi Şefika Yıldırım Sert, hayvan hakları konusunda hukuki bir bilgilendirme yaptı. Sert, hayvan haklarıyla ilgili yasal düzenlemeler ve hak savunuculuğu konusunda katılımcıları bilgilendirirken

Çeşme Kent Konseyi Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Perin Seven de bir konuşma gerçekleştirdi. Seven, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Esas çözüm doğaya ve hayvanlara gönül açmakta

“Dünya sadece bize, insanlara ait değil. Her sene binlerce hayvan türü yok oluyor ve doğadaki dengeler değişiyor. Doğayı korumak için hayvanları korumak yeterli. Çünkü hayvanların yaşadıkları alanlarda her zaman bir ekosistem ve biyoçeşitlilik dengesi oluşuyor. Biz, Çeşme Kent Konseyi Hayvan Hakları Grubu olarak, ilçemizde yaşayan tüm hayvan türlerini -deniz patlıcanı, balığı, domuzu, tilkisi, kuşu, arısı – korumayı başarırsak, zaten denizleri, ormanları ve doğayı da korumuş oluruz. Çeşme Barınağı’nda 600 köpek sahiplendirilmek için bekliyor. Eğer sahiplenecek durumumuz yoksa, barınakta koruyucu aile olabilir ya da bağış yapabiliriz. Yaz sonunda terk edilen canlar Çeşme’nin büyük bir sorunu. Bu konuda birlikte kontrol çözümleri üretmemiz lazım. Ancak esas çözüm, doğaya ve hayvanlara gönül açmakta. Lütfen doğamıza, hayvanlarımıza sahip çıkalım, onları sahiplenelim.”

Bu önemli mesajlarla birlikte, etkinlik evcil hayvanların, pati canların korunması ve sahiplendirilmesinin önemini bir kez daha vurguladı.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ