SEMRA İĞTAÇ- Çeşme'nin Şifne bölgesinde sit alanı kararı değiştirilen arazilerin villa imarına açılmasına tepki gösteren şehir plancısı Ercüment Şahin, sürecin bölgedeki doğa varlıklarını ve kamu arazilerini tehdit ettiğini belirtti. Şahin, sit kararının iptal edilmesinin ardından özellikle hazine ve orman arazilerinin villa yapımı için özel sektör ya da TOKİ'ye satışa çıkarılacağını söyledi.

"Bu alanlar Çeşme'nin en değerli arazileri. Şimdi parsel parsel satılarak elden çıkarılacak," diyen Şahin, bu gelişmelerin tek gerekçesinin devletin mali sıkıntıları olduğunu iddia etti. "Müflis tüccar gibi ne var ne yok satmaya çalışıyorlar," diye ekleyen Şahin, ekonomik kriz nedeniyle bu tür stratejik adımların atıldığını ileri sürdü.

Şehir Plancıları Odası'nın bu karara karşı dava açacağını belirten Şahin, sit alanı olarak korunması gereken bölgelerin imara açılmasının bölgedeki çevresel sürdürülebilirliği de olumsuz etkileyeceğini vurguladı. 

Bölgedeki yeşil alanların korunması gerektiğine dikkat çeken Şahin, "Çeşme gibi önemli turizm bölgelerinin, geleceği düşünülmeden ranta açılması uzun vadede geri dönülemez sonuçlar doğurabilir," dedi.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ