Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Çeşme’de, ÇEŞTOB tarafından Yaza Merhaba Kokteyli düzenlendi.

Burada konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli “Çeşme, deniz ve kumdan çok daha fazlası. Çeşme, kendi bünyesinde birçok saklı mirası bulunduran bir yer. O nedenle Çeşme’nin gizli kalmış bütün kültürel mirasını da ön plana çıkaracak turizm yatırımları önem kazanıyor. Burayı 12 ay boyunca yaşanan bir yer haline dönüştürmek önemli. Biz şanslıyız, çünkü bu altyapımız mevcut. Çeşme’yi içinde kültürü, sanatı, denizi, kumu, güneşi, eğlence hayatı, dinlenme hayatı, sporu bir arada benimseyecek bir anlayışla yöneteceğiz. Bu bağlamda çok şanslıyım. Çünkü birlikte her daim çalışmaktan büyük zevk duyduğum bir Büyükşehir Belediye Başkanım var. Kendisi Çeşme’yi çok ince eleyerek gündemine alıyor ve ‘Çeşmelileri memnun edecek ne gerekiyorsa bir arada yapalım, burayı kalkındıracak şeyleri talep etmekten geri durmayın’ diyor. Ben de ilçe-büyükşehir uyumunun ne kadar kıymetli olduğunu biliyorum. Bu nedenle Cemil Başkan’ımıza teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Çeşme'nin değerlerine sahip çıkalım

Kokteylde konuşan ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Demir, “Çeşme’yi hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Çeşme en güzel plajların, koyların bulunduğu bir destinasyon. Eğer Çeşme bugün bu kadar popülerse, Türkiye sınırını aşıp Japonya ve Çin’den ziyaretçisi varsa bu yolculukta ÇEŞTOB’un çok mücadelesi var. Çeşme’nin değerlerine sahip çıkalım. Bunlara zarar gelmesini önlemek ve zarar getiren faktörleri ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz. ” dedi.

“Çeşme, uluslararası bir marka”

Kokteylin sunuculuğunu da üstlenen milli sörfçü Çağla Kubat ise “Çeşme, uluslararası marka olma özelliğini elde eden çok önemli bir turizm lokasyonu. Spor, plaj, gece yaşamı, dinlenme gibi aranan her türlü özellik bölgemizde bulunabiliyor. Bu buluşma, popülerliğini zirveye taşıyan Çeşme turizmi için değerli” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Çeşme’de turizmin gelişmesi için katkıda bulunan seyahat acenteleri, yatırımcılar, gazeteciler ve kokteylin yapıldığı Ilıca Hotel yöneticilerine plaket takdim edildi.

Kaynak: Bülten