ıCHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı hayvan hakları savunucularının düzenlediği Büyük Ankara Mitinginde konuştu. CHP’li Sarı konuşmasında “cinayet aleti” yazılı kürek ve şırıngayı göstererek “Evet, sevgili dostlar. Bu mücadeleyi hep birlikte başaracağız. Dostlarımızı yalnız bırakmayacağız. Bu zihniyetin geçmişte yaptıklarını hep birlikte biliyoruz. Tatlı dille neyi nasıl çözdüklerini hep birlikte hatırlayalım. Bu zihniyet sokaktaki hayvanlarımızı katleden zihniyettir. Sokaktaki can dostlarımızı bu anlayışa asla teslim etmeyeceğiz. O masum söylemlerinin arkasında yatan gerçeği hep birlikte biliyoruz” dedi.
Mitinge katılan hayvan hakları savunucularının iktidara karşı attığı sloganlarla desteklediği CHP’li Serkan Sarı, “cinayet aleti” yazılı kürekle seslendiği kalabalığa “Bu cinayet aletini unutmadınız, değil mi?” diye sordu.

Hayvan Hakarı Ankara Eylem

CHP olarak mücadele ediyoruz

Daha sonra Hayvan Hakları Kanununda değişiklik yapılacak maddelerle sokak hayvanlarını ilaçla öldürmek için kullanılacak şırıngayı gösteren CHP’li Sarı, “şimdi bu cinayet aletini görüyor musunuz?” diye sordu. Serkan Sarı şöyle devam etti:
“Masumlaştırdıkları cinayet aleti de bu. Kelimelerin arasına, yasanın arasına sıkıştırdıkları cinayet aleti de bu dostlar! Sevgili dostlar emin olun ki Cumhuriyet Halk Partisi kadroları olarak her platformda mücadele ediyoruz, edeceğiz! Can dostlarımızı masraf olarak gören, uçaklarıyla saltanat süren anlayışa karşı ‘tasarrufu siz önce kendinizden yapın’ diyeceğiz. Yönetemiyorsanız bırakın o koltukları! Sokaktaki canlarımıza sahip çıkamıyorsanız terk edin o koltukları! Bırakın o koltukları halkımıza bırakın, milletimize bırakın. Gelin nasıl can dostlarımıza sahip çıkılıyormuş? Bu yaşamı bölüşebiliyor musunuz? Bunu hep birlikte hem dünyaya gösterelim.”

Kaynak: BÜLTEN/Anka