Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğlu, CHP Kadın Kolu Başkanı Derya Atalan ve CHP Çeşme Gençlik Kolu Başkanı Cenk Atlı’nın katıldığı “Kadına Şiddete Hayır” eylemi, kadına yönelik şiddete karşı toplumsal farkındalık yaratma amacını taşıdı. Katılımcılar, “Aramızdan daha fazla kadının ve çocuğun hayattan koparılmasına izin vermeyeceğiz. Susmayacağız!” diyerek, şiddete karşı ortak bir mücadele çağrısında bulundu.

CHP Çeşme Gençlik Kolları Başkanı Cenk Atlı’nın okuduğu basın açıklamasında, kadın cinayetlerine karşı durulması gerektiği ve toplumun bu konuda daha duyarlı hale getirilmesi gerektiği vurgulandı. Atlı, “Kadınların ne giydiği veya nerede bulunduğu, öldürülmeleri için bir sebep olamaz” diyerek, İstanbul Sözleşmesi’nin kadına yönelik şiddetle mücadeledeki önemine dikkat çekti.

Açıklamada, “Aramızdan daha fazla kadının ve çocuğun hayattan koparılmasına izin vermeyeceğiz. Susmayacağız!” ifadeleri kullanılarak, şiddete karşı ortak bir mücadele çağrısında bulunuldu. Katılımcılar, kadına ve çocuğa yönelik şiddetle mücadelede kararlı olduklarını bir kez daha dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme İlçe örgütü ve vatandaşların katıldığı eylem, toplumda farkındalık yaratma ve kadına yönelik şiddete karşı birlikte durma kararlılığının bir göstergesi olarak dikkat çekti.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ